El Barcelona ha respòs a la golejada del Reial Madrid amb un sofert triomf a Balaídos davant el Celta de Vigo, a qui ha doblegat amb un solitari gol del defensa francès Jeremy Mathieu de cap, a mitja segona part, i manté l'avantatge de quatre punts sobre el equip blanc.

El líder s'ha trobat amb un rival atrevit, que no ha renunciat al seu futbol ofensiu tot i passar per un moment de dubtes a la meitat del primer temps, quan el Barça ha aconseguit tancar però gairebé ni li ha fet mal per la seva falta de profunditat.

Ha estat el mateix Celta que fa una mica més d'un mes va desesperar l'Atlètic amb un plantejament tàctic perfecte i amb la velocitat dels seus dos extrems, especialment un incisiu Nolito, que no ha tingut pietat del seu exequip i ha trasbalsat el brasiler Dani Alves amb les seves individualitats.

El seu repertori ha estat il·limitat en la primera part. De les seves botes han nascut les dues millors oportunitats. La primera se l'ha tret Bravo l'argentí Joaquín Larrivey amb una gran estirada; i en la segona el davanter ha buscat rematar de primeres, quan estava només i tenia temps per controlar la pilota, i se li ha anat massa desviat.

Entre ambdues, el Barcelona, ??molt desdibuixat, ha pogut estrenar el marcador amb un potent xut de Leo Messi des de la frontal, al qual ha contestat bé Sergio Álvarez, i els locals han demanat un penal del xilè Claudio Bravo a Nolito.

Però el segon temps ja ha estat una altra història. A l'Celta se li ha acabat la gasolina. Ja no ha pressionat al centre del camp i Iniesta ha trobat els espais suficients per connectar amb el trident ofensiu.

En tot just un quart d'hora el Barcelona ha creat més perill que en els primers 45 minuts. Només la falta d'encert de Messi, després d'una bona assistència de l'uruguaià Luis Suárez, i Dani Alves han salvat a un Celta necessitat d'oxigen.

S'ha adonat l'argentí Eduardo "Toto" Berizzo que el seu equip estava trencat, que el seu rival ja era l'amo del partit, i ha buscat més equilibri amb l'entrada del migcampista serbi paradoxa.

Però tot just han tingut temps els seus per recompondre, ja que poc després el Barcelona l'ha colpejat en una acció a pilota parada: Xavi ha penjat al segon pal i el francès Mathieu ha rematat de cap al fons de la xarxa després de guanyar la seva marca en el salt.

A partir d'aquí, el Celta, completament desesperat amb l'actuació de l'àrbitre Vicandi Garrido, s'ha llançat a buscar l'empat però ha estat Messi qui ha pogut sentenciar amb una vaselina que se li ha anat per poc.

- Fitxa tècnica:

0 - Celta de Vigo: Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Cabral, Fontàs, Jonny; Krohn-Dehli, August; Orellana, Hernández (Santi Mina, min.82), Nolito; Larrivey (Charles, min.70)

1 - Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mathieu, Adriano; Busquets, Iniesta (Pedro, min., Rafinha (Xavi, min.56); Messi, Neymar i Luis Suárez (Rakitic, min.85).

Gols: 0-1: m.73, Mathieu.

Àrbitre: Vicandi Garrido (col·legi català). Ha expulsat al jugador del Celta Orellana (minut 88) amb targeta vermella directa. A més amonestar Krohn-Dehli per part del Celta de Vigo, ia Luis Suárez i Busquets per part del Barcelona.

Incidències: Partit corresponent a la vigesimonovena jornada de la lliga BBVA disputat a l'estadi municipal de Balaídos davant 23.749 espectadors, segons ha anunciat el club vigués. El piragüista gallec David Cal, quíntuple medallista olímpic, va realitzar la sacada d'honor en els prolegòmens del partit.