El polonès Robert Lewandowski, amb un gol passada la mitja hora de partit, va exercir de botxí del seu exequip, el Borussia Dortmund, i va donar la victòria al Bayern Munic en el clàssic alemany, que va viure la tornada als terrenys de joc de l'exjugador del Barça Thiago Alcántara, després de més d'un any lesionat.

El partit entre els dos equips més poderosos de la Bundesliga va servir a l'equip de Pep Guardiola per refer-se de la derrota de la setmana passada davant el Borussia Mönchengladbach. El conjunt bavarès va estar més encertat i va saber aprofitar una de les poques ocasions del xoc. Al minut 36, una acció de Thomas Müller va acabar amb un rebuig del meta Weidenfeller que va aprofitar l'atacant polonès, de cap, per enviar la pilota a la xarxa.

El Dortmund, que portava set partits sense perdre i que aspirava a assolir, encara, un lloc europeu, va ser incapaç de reaccionar. Els de Jürgen Klopp gairebé no van intimidar la porteria de Manuel Neuer mentre el quadre de Guardiola, cada vegada més a prop del títol, va controlar el partit en tot moment. El vigent campió de lliga té un marge de deu punts respecte el Wolfsburg, segon.

Thiago, un any després

L'exmigcampista del Barça Thiago Alcántara va tornar a trepitjar un terreny de joc després d'un any i una setmana de baixa. El jugador d'origen brasiler es va trencar els lligaments del genoll dret el 30 de març de l'any passat i després de recaure dues vegades, ahir va poder tornar a tocar pilota.