El jove pilot Gerard Riu ha fitxat per l'equip Procercasa-42 Motorsport, creat pel pilot català Àlex Rins, que actualment corre a la categoria de Moto2. Rins va presentar a l'Hotel Rey Juan Carlos I de Barcelona la seva nova iniciativa en el món del motor, en el que va estar acompanyat per Riu, de 15 anys, una de les tres noves promeses de l'equip. El de Caserres va estar acompanyat pels altres dos integrants de l'equip, Raúl Fernández, de 14 anys, i Álex Ruiz, de 13, en un acte en el que també hi va ser present Ángel Viladoms, President de la Real Federación Motociclista Española.

Riu participarà en la categoria de Moto3 del RFME Campionat d'Espanya de Velocitat, que es va crear aquesta temporada i que consta de vuit curses distribuïdes en sis cites. En la primera prova de la temporada, que es va celebrar a Albacete, Riu va finalitzar en una meritòria cinquena posició, a poc més d'un segon del guanyador, Vicente Pérez.