La selecció espanyola no va poder amb la qualitat de Portugal i va caure en la final Copa de les Nacions de Montreux (Suïssa) en un gran partit que va acabar 3-2. La selecció lusitana, que es va avançar tres vegades en el marcador, suma així el seu divuitè títol i es converteix en la selecció amb més Copes de les Nacions al seu palmarès.

Amb el surienc Edu Lamas i Ton Baliu a l'equip, el conjunt de Quim Paüls va sortir a la pista amb moltes precaucions i amb més precaucions que atreviment. El primer equip a colpejar va ser la selecció portuguesa. Helder Nunes va aprofitar una passada interior per desviar la pilota davant la sortida de Carles Grau. Tot just tres minuts més tard va arribar la reacció estatal. Edu Lamas, golejador a la semifinal, va enviar una assistència per a que Toni Pérez empatés el partit.

Semblava que el gol tornava a calmar el curs del partit però Gonçalo Alves, després d'una gran acció individual, va tornar a decantar el lluminós a favor de la selecció lusitana amb el 2-1. El jugador portuguès va arrossegar la pilota fins trobar el forat i va colar l'esfèric per sota de Carles Grau.

Pérez dóna esperances

Poc ritme a la represa fins que Toni Pérez va veure la targeta blava després de fer la traveta a Helder Nunes, que marxava sol cap a porteria. La posterior directa, xutada per Nunes, la va salvar sense problemes Carles Grau.

Però Toni Pérez volia seguir sent protagonista i després de provocar la desena falta de Portugal l'asturià va aprofitar per posar les taules al marcador, 2-2. El capità de la selecció va aixecar la pilota per sobre de Girão, lluny del seu abast. Però els portuguesos no havien dit l'última paraula i després d'insistir, a tres minuts del final, Joao Rodrigues va culminar un contraatac per posar el 3-2 definitiu a l'electrònic i donar la divuitena Copa de les Nacions a Portugal.