El català Sergi Barjuán, exjugador del FC Barcelona, s'ha convertit en el nou entrenador de la UD Almeria fins al final de la present temporada, segons ha anunciat aquest dilluns el club andalús.

Sergi, que va debutar com a tècnic al futbol professional dirigint el Recreativo de Huelva durant dues temporades (2012-14), té davant seu el repte de buscar la permanència amb l'equip blanc-i-vermell, en què relleva el destituït Juan Ignacio Martínez.

Nascut a Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), el 28 de desembre del 1971, i internacional en 56 ocasions, el català arriba a la UD Almeria després que debutés com a tècnic en el segon equip del FC Barcelona de categoria juvenil, en què va estar dos anys, el mateix període que va exercir a la banqueta del Recreativo.

Com a entrenador del 'Degà', Sergi Barjuán va completar una primera temporada honrosa, en què va acabar com a tretzè classificat, per demostrar la seva mà en la següent campanya, la 2013-14, en què va acabar vuitè i amb els mateixos punts, encara que amb pitjor 'golaverage', que el Còrdova, que va jugar la fase d'ascens i va pujar a Primera.

El nou tècnic de l'equip blanc-i-vermell succeeix Juan Ignacio Martínez, que va ser l'entrenador de la UD Almeria entre les jornades setzena i vint-i-novena, amb un balanç de quatre victòries, tres empats i set derrotes, fins a la seva destitució diumenge passat després de caure golejat el dia abans a Almeria contra el Llevant (1-4).

Aquesta derrota davant un rival directe en la lluita per salvar la categoria ha situat els d'Almeria en llocs de descens, en ser antepenúltims amb 25 punts, a un de la permanència.

Sergi és el tercer entrenador de l'Almeria aquesta temporada després de Francisco Rodríguez, qui va estar en el càrrec entre la primera i la catorzena jornades, i del citat Juan Ignacio Martínez.

A més, entre la destitució de Francisco i l'arribada de Martínez, Miguel Rivera, tècnic del filial (Segona B), també va dirigir el quadre blanc-i-vermell de forma interina en el partit contra el Reial Madrid a la primera volta.