El Club Gel Puigcerdà no ha pogut aconseguir la sisena lliga de la seva història, un títol que se li resisteix des del 2008. Els ceretans van forçar diumenge el cinquè partit del play-off final contra el Jaca Jacetania però aquest dimarts a la nit no han pogut fer res contra el conjunt aragonès, que s’ha imposat per 5-1 i guanya el dotzè campionat de la seva història. És la tercera final seguida perduda per al conjunt groc i negre, que va caure en les dues anteriors davant de l’Escor Bakh de Vitòria.

Això que les coses no han començat malament per als homes de Peter Kotlarik, que tot i encaixar el primer gol al minut 10 a càrrec del canadenc Vincent Montreuil, ha pogut anar al primer descans amb el resultat equilibrat, després que Ramon Morer marqués al 16 amb assistències de Marc Bosom i Ladislav Gabris. Els catalans, però, perdonaven massa en les jugades de power play (superioritat). En el decurs de tot el partit n’han deixat passar sis i fins i tot han encaixat el darrer gol en superioritat, tot i que els aragonesos n’han disposat de vuit a favor.

El partit s’ha decantat al segon terç i ha estat en una acció en què els dos equips estaven en inferioritat per exclusions del visitant Kulikov i del local Gastón González. Només quatre segons abans que el Puigcerdà recuperés el seu jugador ha tornat a ser Montreuil qui ha anotat el 2-1, una acció que va ser una gerra d'aigua freda. Ha estat cinc minuts abans del descans quan el mateix jugador nord-americà ha anotat un 3-1 que ja seria insuperable.

El darrer terç només ha servit per fer augmentar la diferència. Prop del minut 8, José Antonio Biec anotava el 4-1 en una acció individual. Menys de tres minuts més tard, un altre canadenc dels del Jaca, Frédérik Diséi, marcava el cinquè, aconseguit, a més, quan el seu equip estava en inferioritat, i iniciava la celebració local.

CH JACA JACETANIA, 5- CG PUIGCERDÀ, 1

CH JACA: Alcaine (porter), Biec, Adrián Betrán, Hernández, Carbonell, Baldris, Chain, Vicente, Corbo, Ubieto, Guillermo Betrán, Montreuil, Bruno González, Diséi, Lacasa, Arbués, Palacios, Martín, Brabo, Gastón González i Pantoja.

CG Puigcerdà: Beliansky (porter), Barnola, Skovira, Granell, Piñar, Kulikov, Bosom, Morer, Ribot, Pedraz, Hilario, Gabris, Kelvin-Brown i Kotlarik.

Àrbitre principal: Marian Rohatsh

Parcials: 1-1, 2-0 i 2-0

Gols: 1-0 Montreuil min 10, 1-1 Morer min 16, 2-1 Montreuil min 32, 3-1 Montreuil min 36, 4-1 Biec min 48, 5-1 Diséi min 52