El català Sergi Barjuan, exjugador del FC Barcelona, es va convertir ahir en el nou entrenador de la UD Almeria fins a final de la temporada actual, segons va anunciar ahir el club andalús. Barjuan, que va debutar com a tècnic al futbol professional dirigint el Recreativo de Huelva durant dues temporades (2012-14), té davant seu el repte de buscar la permanència amb l'equip blanc-i-vermell, en què relleva el recentment destituït Juan Ignacio Martínez, més conegut com a Jim.

L'Almeria es troba ara mateix en llocs de descens amb 25 punts, a un de la permanència, i el nou tècnic debutarà dimecres al Camp Nou contra el Barça: "Casualitats de la vida", va destacar Barjuan, que va assenyalar que li hauria agradat debutar en un altre lloc però aposta per "plantar cara" al Barça: "l'Almeria no ha de tenir por ni respecte al Camp Nou, perquè té més a guanyar que a perdre".

Els gols en contra, una xacra

Segons Barjuan, tot i haver-se criat al Barça, el seu nou equip no intentarà imitar l'estil de joc dels blaugrana. "El segell està posat. Els jugadors són els que són i sabem a què hem de jugar", va subratllar. L'entrenador barceloní va qualificar com una "xacra" l'alt nombre de gols que encaixa l'Almeria, per la qual cosa un dels seus reptes és "intentar que sigui més baix". "Això, al final, és feina, és sacrifici, és unió, i intentarem treballar el màxim d'aspectes possibles".