El pivot dels Chicago Bulls Pau Gasol tancarà una temporada regular de l'NBA força reeixida des del punt de vista individual amb el primer lloc d'una classificació que demostra la seva regularitat. El gran dels germans santboiencs va fer la matinada d'ahir, contra els Miami Heat, el seu 52è doble-doble de la temporada, comptant l'aconseguit en el Partit de les Estrelles. Aquesta estadística mostra quan un jugador fa dobles dígits (10 o més) en dos aspectes diferents del joc, en el seu cas punts i rebots.

Gasol va assegurar el primer lloc en la classificació final d'aquesta disciplina, ja que la fase inicial de la lliga s'acaba la setmana que ve, ja que el segon classificat, el pivot dels Sacramento Kings DeMarcus Cousins, en suma 47 i ja no té temps d'atrapar-lo. La classificació dels cinc primers la completen André Drummond (Detroit Pistons), amb 45; DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers), amb 44, i Nikola Vucevic (Orlando Magic), amb 43.

A part d'aquesta fita individual, Gasol va ser decisiu en la victòria del seu equip a la pista dels Miami Heat per 78-89 en la lluita que du a terme per acabar tercers de la Conferència Est. L'equip de l'estat d'Illinois va remuntar 19 punts de diferència i el pivot català va fer 16 punts i va capturar 15 rebots. Els Bulls han recuperat la seva gran estrella, Derrick Rose, per afrontar la part decisiva de la temporada.

Curry, el millor en triples

La matinada d'ahir també va servir perquè el base dels Golden State Warriors Stephen Curry superés amb 276 la seva millor marca de triples en una temporada després d'una nova exhibició. Curry, que és el màxim favorit per guanyar el premi de millor jugador de la lliga, va col·laborar amb 45 punts i una sèrie de 17 de 23 en tirs de camp al triomf del seu equip contra els Portland Trail Blazers per 116-105. D'aquesta manera, el millor equip de la competició va evitar la tercera derrota consecutiva i s'acaba de posar en forma per iniciar els play-off amb plenes garanties d'èxit.