El pilot alemany Lewis Hamilton sortirà avui (8 hores) des de la primera posició al Gran Premi de la Xina després de ser el més ràpid en una classificació en què l'asturià Fernando Alonso va caure en primera ronda i sortirà divuitè.

Hamilton va cobrir en la seva volta ràpida els 5.451 metres del Circuit Internacional de Xangai amb un temps d'un minut, 35 segons i 782 mil·lèsimes, només 42 menys que el seu company, l'alemany Nico Rosberg, que l'acompanyarà demà una vegada més en la primera línia de sortida. D'aquesta manera, Hamilton va aconseguir la pole número 41 de la seva carrera, i la cinquena que aconsegueix a Xangai.

Des de la primera posició aspirarà tornar a mantenir a ratlla als seus rivals, sobretot a Ferrari, després que Sebastian Vettel aconseguís superar els dos Mercedes a la cursa anterior, disputada al març a Malàisia. Vettel es va classificar tercer ahir i els dos Williams, Felipe Massa i Valtteri Bottas, quart i cinquè per davant de Raikkonen.

Fernando Alonso va tornar a protagonitzar una decepció i va quedar eliminat en la primera ronda de la classificatòria, i va acabar divuitè, a més de tres segons de Hamilton. Carlos Sainz va classificar-se catorzè.