Fins que el París Saint-Germain i el FC Barcelona no ofereixin les alineacions, cap a tres quarts de vuit d'aquest vespre, no es desvelaran els misteris tàctics que acompanyen el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. Els francesos, contra tot pronòstic, van incloure el lesionat David Luiz a la llista de convocats, tot i que ningú no es pensava que arribés a temps de jugar avui. El central brasiler va ser una de les claus del triomf del seu equip en l'eliminatòria davant del Chelsea.

Pel que fa al Barça, és l'absència per sanció de Dani Alves la que pot condicionar tot el plantejament. En la primera fase, en el partit del Camp Nou que va enfrontar els dos equips, la baixa del brasiler, també per targetes, va propiciar que Luis Enrique utilitzés per primera i única vegada aquesta temporada un 3-4-3. L'asturià va afirmar ahir que recuperar aquest plantejament al Parc dels Prínceps "no seria arriscat".

Absències locals

Les baixes importants del conjunt francès sí que condicionen l'alineació de Laurent Blanc. Sobretot la de Zlatan Ibrahimovic, sancionat per l'expulsió a Londres, en els vuitens. Però també la del centrecampista Verratti, l'autèntic distribuïdor de joc dels parisencs. El centre del camp també es veurà ressentit per l'absència del lesionat Thiago Motta. Aquest fet i el dubte sobre la presència de David Luiz provoquen que els locals hagin de reestructurar les tres línies. En aquest sentit, la posició de l'argentí Pastore pot ser fonamental. Si actua al centre del camp, aquest segurament serà més dèbil, però també més creatiu. Si juga com a suport de Lavezzi i Cavani a la davantera, els parisencs s'armaran més per no patir.

Sobre l'onze blaugrana, Luis Enrique pot triar la solució tradicional, que seria la introducció d'Adriano o Montoya, segurament del primer, al lateral dret per mantenir el 4-3-3, o tornar a jugar amb tres defenses per incloure Mascherano i aprofitar el gran moment de Mathieu. Aleshores, els sacrificats serian Rakitic i, possiblement, Jordi Alba. El de l'Hospitalet i Alves van patir molt en el partit de la primera fase al Parc dels Prínceps, amb derrota barcelonista per 3-2, però també és cert que el PSG va jugar llavors amb una distribució diferent.

Molta igualtat

Ahir, un Luis Enrique menys tens que dissabte a l'hora de contestar les habituals qüestions de la premsa amb seu a Madrid sobre la substitució de Neymar a Sevilla, va qualificar l'eliminatòria d'"oberta i atractiva". Per a ell, "el PSG té molts perills. Pot sortir des de darrere jugant la pilota, també al contraatac amb perill, a pilota parada. Hi ha moltes coses semblants al nostre equip, i per això crec que el partit serà atractiu".

Sobre la baixa de Dani Alves, va manifestar que "som una plantilla, tenim un equip molt bo, ampli i les possibilitats que tinc em donen garanties. El perfil de cada jugador determina el dibuix de l'equip, però tinc confiança que el que surti ho farà bé". També va treure importància a les absències del PSG. "És evident que tenen baixes, no es pot amagar, però a la lligueta ens van guanyar sense Ibra i a Barcelona amb Ibra els vam guanyar. Són jugadors importants, però tenen una bona plantilla i ja vaig dir el setembre que eren uns dels aspirants a guanyar la Lliga de Campions".

Per la seva banda, el porter alemany del Barça, Marc-André ter Stegen, va reconèixer que "no és fàcil jugar quan no es té el ritme de la lliga, però és atractiu disputar partits tan grans. Demà serà un duel més i és una situació que em va bé. Faré el millor possible perquè l'entrenador em continuï fent jugar. Tractaré de mantenir el nivell que vaig tenir contra el City", partit en què va aturar un penal.

Blanc, confiat

Per la seva banda, el tècnic del París Saint-Germain, Laurent Blanc, va recordar que el seu equip ja havia guanyat el Barça un cop aquest any i que aquell partit és "una referència". L'entrenador gal, que va dir que la prioritat era no encaixar gols, va confirmar que alinearà Lavezzi, Pastore i Cavani, i que "hem analitzat el partit de la primera fase i també l'últim que ells han jugat, contra el Sevilla. Ens serveix per saber què hem de fer i què cal evitar. Som un dels pocs equips d'Europa que han fet tres gols al Barça".

El tècnic, que va descartar Thiago Motta per al partit d'avui, va desmentir qui diu que el joc del Barça és diferent enguany. "No ha canviat tant, segueixen la mateixa filosofia, arraconar l'adversari al seu camp, intentar recuperar la pilota molt endavant i fatigar el rival amb moltes passades".