Després del desastre que va suposar la derrota al camp del Porto de dimecres en un partit de Lliga de Campions (3-1), Pep Guardiola ha hagut de torejar les últimes hores amb la polèmica generada per la dimissió de l'històric metge del Bayern, Hans Wilhelm Müller-Wohlfarth, de 72 anys. El doctor, enfrontat a Guardiola des que aquest va arribar perquè l'entrenador no volia que visités els jugadors a la seva consulta, sinó que es traslladés a les instal·lacions del club, es va veure assenyalat pel tècnic com a responsable de la plaga de lesions que afecta la plantilla. Segons algunes fonts, l'hauria aplaudit irònicament després del partit de dissabte passat contra el Bayer Leverkusen.

Ahir, Guardiola va negar aquest fet i va dir que "va ser la meva reacció. Estava decebut però no tenia res a veure amb el doctor. Em van informar ahir de la seva decisió i li tinc molt de respecte. No ha passat res entre nosaltres, ha estat la seva decisió. Les lesions formen part del futbol i no és culpa del cos mèdic". De tota manera, va deixar anar un encàrrec en recordar que "la responsabilitat de la derrota a Porto és meva. En dos anys, els meus jugadors sumen trenta operacions, però hem guanyat lliga i Copa".

"Coses molt greus"

La situació de Guardiola a Munic es troba lluny de ser idíl·lica. L'excapità del Bayern i actual comentarista del canal de pagament Sky, Stefan Effenberg, va afirmar que a l'equip estan passant "coses molt greus" sense anar més enllà. Müller-Wohlfarth col·laborava amb el Bayern des del 1972, just abans de la primera època daurada de l'equip bavarès, en què va guanyar tres Copes d'Europa seguides, i també va treballar amb Joachim Löw a la selecció alemanya. El tècnic li va atribuir una part de l'èxit en la conquesta del Mundial de l'any passat.

El club es va limitar a dir que trobarà una solució al problema i, de moment, assumirà el càrrec el doctor Volker Braun. Ahir, el capità, Philipp Lahm, va fer augmentar la llista de jugadors inhàbils per culpa d'un virus.