El manacorí Rafa Nadal, número cinc del món, no podrà lluitar per la seva novena corona al torneig de Montecarlo, tercer Màsters 1.000 de la temporada que es disputa sobre terra batuda, després de perdre en el seu partit de semifinals contra el número 1 de l'ATP, el serbi Novak Djokovic per un doble 6-3. El partit va començar bé per a Nadal ja que va trencar el servei al serbi en el primer joc però el seu rival es va recuperar ràpidament.

Després de dos jocs on cada un va resoldre amb un 40-0 el seu servei, al setè joc tots dos van començar a jugar amb força. El primer set, va donar un tomb quan Nole va ser ser capaç de trencar-li el servei a Nadal i endur-se'l per 6-3. L'inici de la segona mànega va ser similar amb un joc anivellat fins al setè joc on un error de Nadal amb el drive va concedir un nou punt de trencament a Djokovic que no va desaprofitar i que, a la llarga li va servir per endur-se la victòria per un altre 6-3.

Berdych, rival a la final

El rival de Djokovic a la final serà el txec Tomas Berdych, que va superar amb més facilitat de la prevista l'irregular tennista francès Gaël Monfils per un clar 6-1, 6-4. El txec, un dels jugadors que té un millor cop de drive del circuit, no va donar cap opció al seu rival i després de l'1-1 va prendre la iniciativa i no va donar cap mena d'oportunitat al seu rival.