L'enfrontament que segurament podia provocar més morbositat dels que hi podia haver ahir en el sorteig de les semifinals de la Lliga de Campions es va fer realitat. El Barça i el Bayern de Munic jugaran, al Camp Nou, el proper 6 de maig i a l'Allianz Arena sis dies més tard, per decidir quin dels dos ocuparà el vestidor visitant de l'Estadi Olímpic de Berlín en la final del 6 de juny. Dit clarament, serà la primera vegada que el santpedorenc Pep Guardiola, l'entrenador amb més èxit de la història del Barça, s'enfronta al seu exequip. Una cascada d'emocions que va començar ahir i que durarà les properes gairebé tres setmanes. De moment, des de les dues bandes s'han llançat floretes i fins i tot des de la bavaresa, en la persona del seu president honorífic, Franz Beckenbauer, han arribat a dir que els blaugrana són favorits. La realitat, però, és que la tornada a Alemanya dóna un cert avantatge a un conjunt que podrà recuperar alguns lesionats i que ja ha fet valer aquest factor en les dues últimes eliminatòries, amb golejades acarnissades contra el Xakhtar (7-0) i el Porto (6-1).

Contingut emocional

El protagonista del dia, Pep Guardiola, va parlar en la prèvia del partit que el seu equip juga avui contra l'Hertha de Berlín. Un triomf combinat amb un empat del Wolfsburg demà a Mönchengladbach donaria la segona Bundesliga al tècnic bagenc. Sobre el Barça, Guardiola no es va estar de dir que "naturalment serà una cosa especial per a mi, per als meus col·laboradors i per a Thiago. Ara sóc aquí pel que vaig fer a Barcelona".

De l'adversari europeu va dir que "hem d'analitzar-lo, la seva gran qualitat. Naturalment és un fet emocional perquè el Barça és casa meva". També va arribar a dir que els blaugrana són el millor equip del món i que Luis Enrique està fent una feina de la qual "me n'alegro i no em sorprèn. Quan jo era al Barça ell s'encarregava del segon equip i és un gran entrenador".

A les patums del Bayern no els va fer gaire gràcia el sorteig. Beckenbauer va dir que "crec que el Barcelona és l'equip més fort de la competició, per això crec que és favorit, tot i que el Bayern no estigui sentenciat". Segons el Kaiser, el seu equip necessitaria dues nits com la del 6-1 davant del Porto per passar l'eliminatòria. Per la seva banda, l'ambaixador muniquès al sorteig, Paul Breitner, va ser prudent en afirmar que tots dos conjunts hauran de mantenir un gran nivell durant els 180 minuts per "poder batre l'un a l'altre".