Pablo Andújar es va classificar, contra pronòstic, per a la final del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, en derrotar el tercer favorit del torneig, el seu compatriota David Ferrer, per 7-6 i 6-3, en una hora i quaranta cinc minuts de partit. A la final (prevista a les 17:30 hores) s'enfrontarà al japonès Kei Nishikori, número 5 mundial i actual campió del torneig. Nishikori va fulminar l'eslovac Martin Klizan, per 6-1 i 6-2, en una hora i 17 minuts.

Andújar, 66 del rànquing ATP, va jugar un partit enorme i va guanyar per primera vegada a Ferrer, vuitena raqueta mundial i que fins ahir l'havia vençut, sense cedir un set, les altres tres vegades que s'havien creuat en el circuit. I això que Ferrer va començar molt bé, dominant els cops guanyadors i situant-se 3-0 en el marcador. Però Andújar no es va deixar anar i amb una ràpida reacció va prendre la iniciativa i va capgirar el resultat i es va endú el partit.

En la primera semifinal, Nishikori no va tenir pietat de Klizan, que només va poder guanyar tres jocs en tot el partit i que no va poder trencar ni una sola vegada el servei del seu adversari. En la final d'avui, el japonès parteix com a principal favorit per revalidar el títol davant un Pablo Andújar que no vol aturar-se aquí i intentarà donar la sorpresa.