Un gol d'or de Ricardo Figueira al quart minut de la pròrroga, després d'una falta directa provocada per una infracció de Ton Baliu, va posar fi de la manera més tràgica possible al somni del Monbus Igualada. El conjunt blaugrana va haver de remar a contracorrent per superar els gols que anava marcant l'Sporting de Lisboa, però al final ja no va poder reaccionar davant d'una acció que suposa la segona eliminació consecutiva en unes semifinals europees, després de la de Forte dei Marmi de l'any passat. I aquesta amb l'afegit de ser a les Comes.

La semifinal va ser més neta que l'anterior, la del Reus, i els lisboetes es van avançar amb una acció de les que fan mal. Vint segons després que Baliu fallés un penal, Joao Pinto marcava el primer gol superant Elagi Deitg. Els igualadins van haver de lluitar molt per reequilibrar el partit i van fer-ho amb una rematada del mateix Baliu, un xut net i en diagonal des de fora de l'àrea que va superar Guirao i va desfermar l'apoteosi en el públic local. Abans del descans, però, Tiago Santos va tornar a donar avantatge als blanc-i-verds.

A la represa, els portuguesos no van arriscar gaire per no perdre la bola i que l'Igualada pogués sortir a la contra. Així, van adormir el joc i van anar conservant el gol d'avantatge. La defensa es va tancar darrere i van aixecar una muralla que no donava possibilitats. De fet, el porter portuguès Guirao, el de la selecció, de només 24 anys, es va convertir en el protagonista de l'enfrontament en aturar-ho pràcticament tot.

Però poc abans d'acabar, va arribar un moment clau. Ricardo Figueira va veure targeta blava i el Monbus va disposar d'una falta directa que Met Molas no va desaprofitar.

Un final massa cruel

El pavelló va esclatar en una bogeria col·lectiva i es va bolcar amb crits a favor dels jugadors i per tal d'intimidar el rival. Tothom pensava que no s'havia treballat i patit tant per renunciar a la segona plaça que permetria jugar la final d'aquest vespre, a partir de les 20.30 hores, contra el Reus Deportiu

Però no va ser així. Baliu va cometre una falta i Figueira va tenir la possibilitat de donar el gol d'or i la classificació al seu equip. Va xutar fort i recte i Elagi Deitg no va poder fer res per aturar la bola.

D'aquesta manera, Igualada haurà de veure com el seu botxí d'ahir, l'Sporting, lluita avui amb el Reus per un títol que continuarà una temporada més sense arribar a les vitrines blaugrana. El punt final a un trajecte il·lusionador que va acabar de la manera més trista.