Emoció, crits, càntics i competitivitat. A Igualada hi havia tots els ingredients ahir de les millors festes esportives. La capital anoienca acull aquest cap de setmana la Final Four de la Copa CERS, la segona més important d'Europa. Ahir es van jugar els partits de semifinals i avui hi haurà la final. L'ambient, a l'altura de les grans competicions, es va concentrar al barri de les Comes, on s'ubica el complex esportiu més important de la ciutat i on hi ha la pista de l'Igualada Hoquei Club. Hi jugaven dos equips portuguesos -l'Sporting CP i l'OC Barcelos-, que van aconseguir portar part de la seva afició des de més de mil quilòmetres de distància. Prop de 500 portuguesos -uns 250 seguidors de cada equip- van arribar a Igualada. El Monbus Igualada i el Reus Deportiu també es disputaven el títol.

Al complex esportiu del barri de les Comes va arribar una onada de lusitans. L'afició dels dos equips forans està integrada per persones amb un vincle especial amb els seus colors i que solen desplaçar-se als grans partits que disputen els seus equips. Grans aficionats i també parents dels jugadors o dels tècnics. Els aficionats, però, van venir expressament a seguir els partits i reconeixien abans d'ocupar la seva localitat que havien fet poc turisme. Afirmaven que, tot i haver-hi passejat poc, es tractava d'una ciutat "agradable".

La majoria de seguidors dels e-quips portuguesos van arribar unes hores abans que comencessin els partits. Un vehicle va aparcar tot decidit al passeig Verdaguer a les 3 de la tarda i en van sortir cinc membres del grup Torcida Verde, integrat per aficionats de l'Sporting. "Acabem d'arribar després d'haver fet 1.500 quilòmetres. Hem tardat unes catorze hores i al cotxe anàvem gent de Lisboa i de Porto. Venim perquè sentim els colors". Eren seguidors habituals que coneixen els jugadors i l'equip directiu. Quan es van apropar a l'Hotel Ciutat d'Igualada -on s'allotjaven els dos equips- es van abraçar amb els responsables de l'Sporting. Les persones més properes als jugadors s'allotjaven al mateix complex i a l'Hotel Amèrica.