Caixa o faixa. Si el partit davant el Sevilla, que el Bàsquet Manresa va acabar perdent al Congost, ja es va qualificar de final, el del divendres que ve, en què el Fuenlalabrada visita la pista bagenca, serà la prova definitiva. Guanyar és poder mantenir l'esperança, i perdre és el comiat pràcticament a sortir de les dues últimes places, fins i tot una probable condemna a acabar la lliga al darrer lloc i l'amenaça de l'ascens d'algun equip de la LEB Or molt més propera.

L'Andorra va fer un pas que és més que de gegant ahir amb la seva victòria a Múrcia i ha arribat a les 11 victòries, molt a prop ja de poder assegurar-se la salvació. Amb 10 partits guanyats hi ha el Sevilla, revifat des que té com a tècnic Luis Casimiro (7 victòries en 12 partits). Amb aquest panorama, hi ha dos equips que estan més a l'abast per als de Pedro Martínez en les quatre jornades que queden de lliga. Un és el Fuenlabrada (que té també 8 victòries) i l'altre el Gipuzkoa, que es troba ancorat en 9.

La Bruixa, que va plantar cara en la seva visita al València tot i que va acabar perdent per 84-81, tindrà al seu davant aquest divendres un Fuenlabrada que veu l'oportunitat de sortir del pou. Per al Manresa, recuperar l'average en contra de 26 punts amb els madrilenys seria fer el ple, però atesa la circumstància d'extrema urgència, guanyar és el premi prioritari. Si ho fa, hauria de guanyar com a mínim el mateix nombre de partits que el Fuenlabrada fins al final de lliga. El Manresa jugarà a la pista del CAI, apallissat ahir pel Barça, on hauria de culminar un triomf a fora que va tenir al seu abast a València, després rebrà el Movistar Estudiantes i acabarà a la pista del Reial Madrid. Quant al Fuenlabrada, acull el Joventut, va a Tenerife i acaba amb la visita a casa del València.