El central belga del Barça Thomas Vermaelen, fitxat l'estiu passat procedent de l'Arsenal i que per diferents motius no ha pogut debutar encara amb el Barça, va rebre ahir l'alta mèdica com a pas previ per incorporar-se a la dinàmica de l'equip. Ja feia dies que Vermaelen s'entrenava amb els seus companys i, des d'ahir, es troba a disposició de Luis Enrique, tot i que el tram de temporada en què es troba l'equip fa força complicat que pugui tenir minuts a curt termini.

La recuperació total de Vermaelen arriba després que es lesionés durant la disputa del Mundial de Brasil. Ja arrossegava dificultats de la seva etapa anterior i, a més, es va fer mal al múscul semitendiós de la cama dreta en el partit entre Bèlgica i Rússia. Tot i aquesta lesió, el club blaugrana, faltat de reforços al centre de la defensa, el va fitxar per 10 milions d'euros fixos que poden ser 18,8 si es compleixen unes variables.

La recuperació, prevista per deu dies, es va allargar i al novembre els metges del club i el jugador van decidir que fos intervingut pel prestigiós metge finlandès Sakari Orava. L'operació va tenir lloc el desembre i des de mitjan febrer s'entrena amb la resta dels seus companys. Ara només li falta agafar el ritme de competició amb la disputa de minuts.