La semifinal de la Lliga de Campions que començaran a jugar la setmana que ve el Barça i el Bayern de Munic s'està complicant cada dia que passa per a l'equip de Pep Guardiola. A més de l'eliminació en les semifinals de Copa de dimarts contra el Borussia Dortmund, en la tanda de penals, el tècnic santpedorenc ha perdut definitivament una de les seves estrelles, Arjen Robben, per al que resta de temporada. A més, el polonès Robert Lewandowski, amb una fractura a un pòmul, també sembla que no arribarà a temps de jugar la setmana vinent, malgrat que el davanter va manifestar ahir que ho intentarà.

Així, Robben, que es va incorporar després de cinc setmanes de baixa, va fer-se un esquinç al bessó de la cama esquerra deu minuts després d'entrar al camp en substitució de Thiago Alcántara, que també va haver de deixar el terreny de joc amb molèsties, en aquest cas, lleus. Ja es va veure de seguida que la lesió de l'holandès era important, i ahir es va confirmar que serà baixa per al que resta de temporada. Aquest contratemps afecta el Bayern a la Champions, ja que té la lliga guanyada i està eliminat de la Copa.

Més obert és el pronòstic respecte de Lewandowski. L'ariet va rebre un fort cop a la pròrroga quan va anar a rematar de cap i va xocar amb el porter australià del Borussia Dortmund, Mitchell Langerak. El primer informe mèdic parla de fractura de la mandíbula superior i del nas, a part de commoció cerebral. És molt complicat que amb tot això pugui actuar dimecres al Camp Nou.

Baixes i dubtes

Després d'aquestes lesions, el panorama per a Guardiola és descoratjador. Té les baixes segures d'Alaba, que no estarà a punt fins al 14 de maig d'un problema al genoll esquerre, i de Badstuber, que es va fer mal contra el Porto la setmana passada i no es recuperarà fins l'agost. L'entrenador del Bayern també té el dubte de Frack Ribéry, que es va torçar un turmell en els quarts de final contra el Xakhtar i encara no ha reaparegut. A més, Javi Martínez entrena des de fa poc després de la greu lesió que es va fer l'estiu passat i sembla difícil que tingui minuts.

Ahir, Guardiola va suspendre la roda de premsa a la qual el Bayern està obligat per als mitjans de comunicació estrangers, a causa de tots els problemes que té per refer l'equip, segons el club. Fins a deu mitjans catalans van quedar-se sense declaracions seves.