Si uns aixequen títols de lliga altres han de perdre la categoria. És el drama de la primera divisió que cada any han de viure tres clubs. Ahir li va tocar a l'Eibar i l'Almeria, que acompanyaran el ja descendit Còrdova la segona divisió. En zona europea l'Atlètic de Madrid va aconseguir la seva classificació directa per a la fase de grups de la propera Lliga de Campions a l'acabar tercer. El València va prendre la quarta plaça al Sevilla i jugarà la fase prèvia mentre que l'Athletic jugarà l'Europa League.

L'última jornada va oferir, com és habitual, emocions a dojo. Alegria i somriures per als que van complir els seus objectius continentals i es van salvar i llàgrimes en les dues localitats que veuen acomiadar als seus equips de la categoria d'or, en aquest cas Eibar i Almeria. El drama el van viure Deportivo, Granada, Eibar i Almeria. Al final, el Deportivo de la Corunya i el Granada van celebrar la permanència.

Drama a Ipurua

L'Eibar va guanyar el ja descendit cuer Còrdova (3-0), però no en va tenir prou perquè el Deportivo va dinamitar una jornada que va començar molt negra per als seus interessos en obtenir un salvador empat al Camp Nou (2-2) després d'anar perdent per 2-0. El Còrdova per la seva banda va empatar a zero davant l'Atlètic i en va tenir prou per poder mantenir la categoria. El 0-0 beneficiava tots dos equips ja que l'Atlètic va poder acabar tercer després del Barça i el Reial Madrid, i evita la prèvia de la Champions, en què hi haurà el València, que va obtenir un sofert triomf al camp de l'Almeria (2-3). que baixa a segona divisió.

Dues vegades va estar per darrere en el marcador el conjunt del portuguès Nuno, però va respondre puntualment amb els gols de l'argentí Nicolás Otamendi i l'algerià Sofiane Feghouli, encara que les taules no li valien perquè el Sevilla anava guanyant a Màlaga amb claredat i li arrabassava la plaça de Lliga de Campions.

Va aparèixer el seu millor golejador aquesta temporada, Paco Alcácer, per signar al minut 80 el gol de la victòria, que va deixar en inútil l'aconseguida pel Sevilla (2-3) davant el Màlaga amb gols de José Antonio Reyes, l'argentí Ever Banega i Aleix Vidal. Si el Sevilla guanya dimecres la final de la Lliga Europa, també serà a la Champions.

En el partit entre el Llevant i l'Elx, que va acabar en 0-0, va debutar el manresà Pol Freixanet. El porter de 23 anys va entrar al minut 85 per substituir al porter Tyton i jugar els seus primers minuts a Primera. Finalment, el Reial Madrid va apallissar el Getafe per 7-3, amb tres gols de Cristiano, que assegura el Pitxitxi, amb 48 gols, i el debut del prometedor noruec Martin Odegaard.