El Reial Madrid ha posat aquest dimecres la cirereta a una temporada perfecta amb la conquesta de la Lliga ACB al Palau Blaugrana, on han lligat de mans (85-90), de nou, un irregular Barcelona que no ha trobat l'orgull en una sèrie final del 'playoff' en què no ha pogut discutir la superioritat del seu rival, que finalment s'ha imposat per 3-0.

L'equip entrenat per Pablo Laso ha alçat el triplet després de solucionar per la via ràpida la sèrie de la competició domèstica. Amb més dificultats que en els dos duels previs disputats a Madrid, han tombat el Barcelona, en un tercer partit en què els locals s'han quedat sense premi, malgrat remuntar en el tercer quart un desavantatge de catorze punts.

Liderats per Carroll -autor de 19 punts- i Sergio Rodríguez, el Reial Madrid ha confirmat la seva superioritat en un últim període en què el Barcelona no ha sabut aguantar la pressió de veure's per davant al marcador.

I això que els locals no han ensopegat per tercera vegada en la mateixa pedra i, a diferència dels dos primers duels a Madrid, ha començat intens, sense badades en defensa, conscient que qualsevol concessió al campió de l'Eurolliga podria ser letal en un partit a cara o creu.

A l'orgull trobat s'ha sumat la resurrecció d'un descomunal Tomic, màxim anotador del partit amb 29 punts, suplint el desencert dels jugadors exteriors.

No obstant això, els blancs no tremolaven i, si bé ni Rudy ni Llull es mostraven excessivament encertats, han demostrat ser un equip coral, competitiu, de la mà d'escuders com Ayón, Slaughter i Rivers, autor de cinc punts en el primer període.

Però de poc serveix la testosterona quan el joc en equip és gairebé inexistent. Un dèficit latent en el segon període. Amb els exteriors sense aparèixer -vuit punts dels 34 del Barcelona en els primers vint minuts-, els de Pablo Laso han tret a relluir la seva exuberància ofensiva.

Dos triples consecutius de Carroll i Sergio Rodríguez donaven un avantatge de vuit punts al seu equip (22-30, min.15). El Barcelona ha desaparegut, de sobte, amb una antiesportiva de Satornasky per un cop de colze a Ayón. "Així, així, així guanya el Madrid!", cantava el Palau Blaugrana a l'uníson.

En aquesta ocasió, l'etern rival guanyava gràcies a un gran bàsquet. Amb els ànims caldejats, els de Laso han endossat un parcial de 0 a 6 amb el qual signaven una màxima renda de catorze punts (26-40) gràcies, en part, al notable encert des de la línia de 6,75 metres (7 de 10 en els primers vint minuts).

Intentaven els de Pascual reduir l'avantatge a empentes i rodolons. No n'hi ha hagut prou. Un triple de Maciulis segellava el 34-48 amb el qual s'ha arribat al descans.

Després de la represa, el Barcelona ha reaccionat amb més cor que joc. No li'n quedava una altra. Han premut les dents en defensa els de Pascual i això ha tingut la seva recompensa en atac. Dos triples d'Abrines i Doellman acostaven els blaugranes (51-57). Però una tècnica a Tomic per protestar, donava al Madrid un altre avantatge d'onze punts (min.25) gràcies a un triple de Sergio Llull.

Quan semblava que els de Laso ho tenien tot a favor seu per alçar el títol, un vendaval ofensiu dels blaugranes ha encès al Palau. Tomic, Satoransky i un letal Álex Abrines -amb dos triples consecutius- segellaven un parcial de 16 a 0 i posaven el Barcelona per davant del marcador per segona vegada en el partit (67-62).

La sagnia blanca la ha frenat Sergio Rodríguez amb un triple sobre la botzina que acostava el Reial Madrid a dos punts dels catalans. El canari i Carroll han liderat els seus al començament de l'últim quart amb dos triples consecutius amb els quals el seu equip tornava a manar (67-71).

Desgastats físicament, els de Pascual no han pogut mantenir la solidesa del Madrid que amb un 2+1 de Maciulis i un triple de Nocioni gairebé sentenciaven el partit a falta de quatre minuts (73-84).

Ho ha intentar el Barça que, després d'un parcial de 10-2, s'ha posat a tres punts a falta de 40 segons, però Carroll ha aparegut des de l'exterior per donar la lliga número 32 al Reial Madrid, que a casa de l'etern rival ha completat la temporada perfecta.

Fitxa del partit:

85. Barcelona (17+17+33+18): Satoransky (10), Oleson (10), Hezonja (-), Doellman (12) i Tomic (29) -equip inicial-, Abrines (16), Marcelinho (1), Jackson (3), Pleiss (2) i Nachbar (2).

90. Reial Madrid (17+31+17+25): Rivers (9), Rudy (4), Reyes (6), Ayón (8) i Llull (10) -equip inicial-, Carroll (19), Rodríguez (11), Nocioni (11), Maciulis (10) i Slaughter (2).

Àrbitres: Hierrezuelo, Pérez Pizarro i Calatrava. Han eliminat Satoransky, per part del Barcelona.

Incidències: Tercer partit del 'playoff' final de la Lliga ACB, al millor de cinc, disputat al Palau Blaugrana davant 7.247 espectadors.