Com valora la tasca que es fa en el campus Rafa Martínez?

Tot el que sigui participar per fer que el bàsquet es propagui entre els nens i nenes és bo, que creixin amb el bàsquet i n´agafin valors. A més fer-ho aquí a Artés i amb el Rafa, que és fantàstic, encara ho fa tot millor i més agradable.

Com és la situació econòmica del Gipuzkoa? Podrà continuar a la lliga Endesa?

Les notícies que m'arriben és que hi ha molt bones perspectives que el club es mantingui a la lliga, i fent un projecte diferent del de la temporada passada, més ambiciós. Aquest últim any hem remat molt i amb un pressupost paupèrrim. Ara hi ha una previsió de tenir un pressupost més alt i, segurament el més important, complir-lo. Hi ha un ampli suport tant institucional com d'empreses. El club vol que segueixi i jo també vull continuar.

Va ser frustrant per a vostè com va anar el final de la lliga, amb l´última jornada deixant en lloc de descens el Gipuzkoa, encara que finalment no baixi?

Va ser una situació dolorosa, jo no l´oblidaré pas. I no només va ser frustrant el desenllaç, que ho va ser molt. També tot el procés des que ens va deixar el màxim anotador, Taquan Dean, quan acumulàvem molts mesos ja sense cobrar. En els darrers partits a fora no vam estar al nivell d'aquesta lliga, hi havia molts jugadors força per sota del que podien donar, ens faltava molta mentalitat.

I la cirereta va ser la victòria del Manresa a Madrid...

Sí, es veia molt improbable que pogués guanyar a casa del campió d'Europa, però així va ser. Durant la temporada jo tenia moltes ganes que el Manresa se salvés. En tot cas, en un nivell personal el que m´ha sorprès és que s´han fet més canvis de jugadors en un any que en tota la meva trajectòria com a primer entrenador del club.

No era prou insistent?

Jo sempre havia cregut que, per ajudar el club, calia solidesa. Ara penso que, en el meu darrer any, potser si ho haguéssim fet així no hauríem acabat els últims. Més exi-gent? Potser sí, potser no vaig encertar en això. El que passa és que a mi el Manresa em deu diners, i pot ser en el fet que no m´hagin pagat hi ha tingut a veure que hagin mogut 24 jugadors. És veritat que un punt d´estupefacció l´he tingut. Però al marge d´això, desitjo el millor al club i a les persones.

Com veu la tornada d´aquest estiu a la selecció i com a ajudant de Sergio Scariolo?

Espero una experiència que em permeti ser millor entrenador, i en aquest cas amb un primer tècnic diferent, amb la seva metodologia particular. El campionat serà molt dur, amb una primera fase contra Sèrbia, Alemanya, Itàlia, Turquia... Serà obligat començar bé i només els dos primers van als Jocs, i fins al sisè entren al preolímpic.