El dubte de Marc Gasol, que a partir d'avui pot començar a negociar un gran contracte amb qualsevol equip de la NBA com a agent lliure, i l'entrada del montenegrí nacionalitzat Nikola Mirotic van ser les principals notícies que va generar la llista de disset jugadors de l'equip estatal que Sergio Scariolo (que tindrà Jaume Ponsarnau d'ajudant) va fer pública de cara a l'Eurobasket que es farà el setembre a diverses ciutats del continent. La competició és important, ja que és classificatòria per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

En la llista no hi ha fixos i convidats, com en altres ocasions, sinó que tots poden anar al torneig. Cinc d'ells, però, s'hauran de quedar a casa, ja que només n'hi poden viatjar dotze. Espanya té les baixes dels bases Ricky Rubio i José Manuel Calderón, de l'escorta Juan Carlos Navarro i del pivot Serge Ibaka, tots per motius físics o per recuperar-se de lesions. Malgrat les absències, Scariolo va destacar la qualitat de l'equip i que "l'edat mitjana serà una de les més baixes dels últims anys. A més, amb una presència massiva dels grans veterans que poden portar el pes de l'equip, pots permetre't algun risc més del compte".

L'embolic dels nacionalitzats

L'entrada de Mirotic per primer cop en una convocatòria de la selecció absoluta arriba per la baixa d'Ibaka. Tots dos són nacionalitzats, l'un montenegrí i l'altre congolès, i la FIBA només permet que en pugui jugar un. Fins ara, els seleccionadors sempre s'havien decantat per l'exjugador del Bàsquet Manresa. Tot i aquesta baixa, però, el tècnic italià va destacar que "no tinc cap dubte que el seu compromís amb la selecció es mantindrà intacte". En canvi, la convocatòria de Mirotic, que s'ha estrenat aquesta temporada a la NBA amb un bon rendiment, "parteix del desig de poder-li donar aquesta oportunitat nova".