Amb 21 punts del manresà Marc Garcia, la selecció estatal va aconseguir ahir el pas als quarts de final del Mundial sub-19 que es juga a Grècia, després d´eliminar Egipte per 60 a 67. El jugador manresà va ser el líder ofensiu de l´equip entrenat per Joaquín Prado, en un duel en el qual també van destacar Jacobo Díaz (9 punts) i Sergi Garcia (8).

La confrontació va començar amb un parcial de 0 a 7 pels africans, que van mantenir-se per davant en el marcador durant el primer quart, el qual va acabar 15 a 19 i amb un Espanya que no estava encertat amb el tir. En el segon període, el combinat estatal va oferir una certa millora que va servir per marxar al descans amb un avantatge de set punts (29-36).

Els millors moments d´Espanya van arribar a la segona part, quan va agafar dinou punts d´avantatge, la màxima diferència del partit (37-56), un marcador amb què es va tancar el tercer parcial, en què Egipte només va poder anotar vuit punts.

Quan tot s´encarava cap a un triomf còmode del combinat estatal, l´últim quart va servir perquè Egipte, que va estar liderat per Ibrahim Mohamed amb 17 punts, posés la por al cos a Espanya gràcies a un parcial de 3 a 13 en la recta final de la confrontació. Però encara que els africans arribessin a col·locar-se a només cinc punts (58-63) quan quedava menys d´un minut i mig, finalment Espanya va saber controlar la darrera ofensiva egípcia per accedir als quarts de final del Mundial que s´han de jugar demà, divendres.