L'Uni Girona, l'actual campió de la Lliga Femenina de bàsquet, no haurà de disputar la fase prèvia de l'Eurolliga, tal com havia decidit inicialment la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) després que la FIBA admetés ahir el recurs presentat pel conjunt gironí. D'aquesta manera, serà el Perfumerías Avenida de Salamanca qui hagi de disputar aquesta ronda preliminar, segons es va confirmar ahir en una roda de premsa que es va dur a terme al local de la Federació Catalana de Basquetbol.

El club havia sol·licitat la intervenció del Consejo Superior de Deportes (CSD) després de conèixer que havia de disputar la fase prèvia. Va considerar que els seus interessos quedaven "greument lesionats" per part de la FEB, que "ha incomplert l'article 2.3 de les bases de competició" a Espanya en utilitzar un altre sistema per inscriure els equips a l'Eurolliga".

De fet, la federació havia utilitzat el rànquing europeu dels equips. Com que el Perfumerías ha participat més anys en competicions continentals, té un rànquing més alt, però la federació hauria hagut d'utilitzar, des del primer moment, el criteri que fa que el campió de lliga, en aquest cas l'Uni Girona, tingui prioritat a l'hora d'evitar la prèvia.