El set aspirants a la presidència del FC Barcelona tenen fins avui a les nou de la nit per entregar al club les 2.534 firmes d'adhesions de socis requerides, com a mínim, per ser proclamats candidats dimecres i, a partir de dijous, iniciar la campanya electoral. Fins ara, només dos equips, el de Josep Maria Bartomeu i el de Joan Laporta, han superat la barrera, tot i que cap d'ells no ho ha fet oficial. L'opacitat respecte del nombre de signatures està sent gran, fins i tot a la Catalunya central, on també es fa aquesta tasca.

En administracions de loteria

Joan Laporta ha arribat a un acord amb un bon nombre d'administracions de loteria del país per tal que siguin punts de recollida. A les nostres comarques, n'hi ha tres. Des de l'administració número 4 de Manresa, situada al carrer Sant Antoni Maria Claret, a prop de l'estació d'autobusos, expliquen que durant la setmana hi han passat poques persones demanant informació i que cap d'elles no havia omplert les butlletes que hi tenen preparades.

Un èxit semblant han tingut a les administracions número 4 de Martorell i a la situada a la rambla de Sant Isidre d'Igualada. Per la primera havien tramitat la seva adhesió dues persones i per la segona, una, malgrat que d'altres que no eren socis havien demanat si ho podien fer.

Encara pel que fa a la candidatura de Laporta, hi ha un altre punt de recollida a l'estanc La Parada. El seu responsable, Toni Cots, va explicar que "el ritme està sent molt bo, tot i que no podem donar xifres perquè aquestes dades només les poden donar des de la seu central" de Barcelona. L'establiment forma part de la xarxa de Laporta per la coneixença amb un membre de l'equip, el qual va preferir no donar el nom.

Una seu per a Bartomeu

Pel que fa a la candidatura del president sortint, Josep Maria Bartomeu, té un punt de recollida a l'empresa ASF Assessors, situat al carrer Súria de Manresa. El seu responsable, Josep Tatjé, es manifesta en termes semblants als de Cots en el sentit que "anem tenint un degoteig de persones que va venint però tampoc no en sabria dir la xifra exacta". En el seu cas, la coneixença amb un altre integrant de la candidatura ha estat clau per a l'oferiment de la plaça.

Vuit punts de Seguiment

Una de les candidatures que està tenint menys cobertura és Seguiment FC Barcelona, que diu que no té ànim presidencialista. Tenen punts de recollida al restaurant 9 Jutjat de Manresa, al bar L'Últim de la Fila de Sant Fruitós, a l'hostal Muntané de Navarcles, al Tast de ca la Florentina de Calaf, a la notaria de Santa Maria de Montbui, a ca l'Adroguer de Castellterçol, a Flequers de Cardona i a Mobles i Decoració Musarro de Piera. No n'han transcendit dades, tot i que tenen complicat passar el tall.

Pel que fa a la resta de candidatures, la d'Agustí Benedito té al seu lloc web que hi ha un punt de recollida al Bar Xavi de Manresa, situat al carrer Abat Oliba. Els seus responsables, però, van explicar que no havien pogut tramitar cap signatura perquè no havien rebut les butlletes necessàries.

Dels altres tres només en el lloc web de Jordi Majó hi ha una llista de punts on es pot signar fora de Barcelona, però cap d'ells no és a la regió central. Toni Freixa i Jordi Farré tenen una seu central i també un número de telèfon de contacte per anar a buscar les signatures gairebé porta a porta per assolir l'objectiu.