Cinc dels set precandidats a la presidència del FC Barcelona van passar ahir el tall de les firmes per convertir-se en candidats, a l'espera que dimecres es ratifiquin aquestes signatures després que els perits cal·lígrafs i personal del club les examinin una a una. Jordi Farré, amb 2.033 firmes, i Jordi Majó, amb 1.021, no van arribar a les 2.534 signatures que es necessitaven per passar el tall. L'últim president, Josep Maria Bartomeu, va ser el precandidat que més signatures va reunir, amb 9.093, seguit per Joan Laporta (4.807), Agustí Benedito (3.834), Toni Freixa (3.289) i Joan Batiste (2.770). Aquest últim, que és el cap visible de la plataforma Seguiment FCB va ser la revelació de la jornada, ja que els pronòstics apuntaven als quatre primers com els únics que aconseguirien les signatures.

"Hem guanyat la primera part de l'eliminatòria, però ara queda la segona que és molt més important", va assegurar Bartomeu després de presentar les signatures a l'Auditori 1899 del Camp Nou. El candidat a la presidència va defensar la junta gestora, que dirigeix el club fins que es decideixi el nou president, en referència al fitxatge del turc Arda Turan. "És un fitxatge que està avalat per Luis Enrique i per tant em sembla bé que la junta gestora el realitzi", va explicar Bartomeu.

Descens de Laporta

Les 4.087 signatures que va presentar Joan Laporta van generar cert debat sobre la pèrdua de suport respecte a altres comicis, encara que ell va voler justificar-ho amb la dificultat que van tenir tots els aspirants per recollir firmes. En els seus primers comicis com a aspirant a la presidència, el 2003, en va presentar 5.145, mentre que al 2006 en va reunir 6.815. El candidat també va parlar de la junta gestora: "he dit a la gestora que no s'extralimiti amb el fitxatge d'Arda Turan i que no m'inspiren confiança", va assegurar a la sortida de l'Auditori del club.

Després de donar la sorpresa en aconseguir les signatures, el col·lectiu Seguiment FCB que representa Joan Batiste va anunciar que no concorrerà a la presidència, ja que el seu objectiu era pressionar els presidenciables perquè creïn una graderia d'animació, així com una agència de viatges pròpia al club català. Malgrat aquest distanciament, el col·lectiu no va rebutjar intervenir en algun debat electoral.

Dimecres a la tarda es donaran a conèixer els candidats oficials a les eleccions del 18 de juliol.