El jove australià Rohan Dennis va aconseguir ahir el rècord de l'etapa més ràpida de la història del Tour, en completar els 13,8 quilòmetres de la contrarellotge a Utrecht a 55,44 km per hora. La millor marca la tenia fins ara el britànic Chris Boardman, que va completar els 7,2 de la contrarellotge de Lille a 55,15 km/hora l'any 1994. Dennis, de 25 anys i explusmarquista mundial de la hora, es va enfundar així el mallot groc en la primera etapa del Tour, en la que l'italià Vincenzo Nibali va establir les primeres diferències entre els grans favorits.

El ciclista d'Adelaida va ser l'únic que va baixar dels 15 minuts, superant tots els especialistes que apareixien als pronòstics: per 5 segons a l'alemany Tony Martin i per 6 al suís Fabian Cancellara, segon i tercer respectivament. Entre els grans favorits el primer en colpejar va ser Nibali, amb només dos segons d'avantatge respecte el francès Thibaut Pinot. L'italià va acabar per davant de Froome, Valverde, Contador i Nairo Quintana.

Avui es disputa la segona etapa entre Utrecht i Zelanda, de 166 km i encara en terres holandeses, amb un perfil pla que convida a l'exhibició dels ciclistes més ràpids.