La segona etapa del Tour de França 2015, Utrecht-Zelande, de 166 kilòmetres, ha resultat ser un autèntic malson per als corredors. El vent i la pluja han dificultat de manera notable una etapa totalment plana. L´aire de la zona holandesa per la que transitava la carrera ha bufat amb força i la tensió pròpia de la primera setmana d´una gran volta ha aflorat entre els ciclistes. Nervis, ventalls i caigudes han marcat una jornada que ha coronat a André Greipel i ha ressaltat el favoritisme de Chris Froome i Alberto Contador.

La primera escapada de la present edició del Tour de França l´han format 4 ciclistes, Pierrig Quémeneur (Europcar), Stef Clement (IAM), Jan Barta (Bora-Argon) i Armindo Fonseca (Bretagne). L´ambició del pilot ha fet que no tinguessin cap opció de somiar amb la victòria i han estat controlats en tot moment. A la part decisiva, sota una pluja insistent, la carrera s´ha trencat en mil bocins. Alberto Contador i Chris Froome han aconseguit aguantar al primer grup, format per una vintena d´unitats. Nairo Quintana, Vincenzo Nibali i "Purito" Rodríguez no han pogut resistir i han vist com el Tour de França es complica a les primeres de canvi.

Al grupet reduït capdavanter, capitanejat per Contador i Froome, s´han entès a la perfecció i s´han plantat a la línia de meta de Zelande per disputar-se la victòria. El velocista alemany André Greipel , de l´equip Lotto-Soudal, ha estat el més ràpid per davant de Peter Sagan i Fabian Cancellara. El vetarà de l´equip Trek ha aprofitat els segons de bonificació obtinguts amb el tercer lloc i és el nou "maillot" groc. Quintana, Nibali i Rodríguez, els grans perjudicats, han creuat la meta a 1´ 27´´ del guanyador. D´aquesta manera, Contador i Froome donen el primer cop sobre la taula i es postulen com els màxims favorits a la victòria final del Tour de França.

Etapa 2

1 André Greipel (Lotto-Soudal) 3:29:03

2 Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) m.t.

3 Fabian Cancellara (Trek) m.t.

4 Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) m.t.

5 Daniel Oss (BMC) m.t.

General

1 Fabian Cancellara (Trek)

2 Tony Martin (Etixx-Quick Step) a 3"

3 Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) a 6"

4 Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) a 33"

5 Geraint Thomas (Sky) a 35"