La selecció nord-americana femenina de futbol va conquistar aquest diumenge a Vancouver (Canadà) el tercer títol mundialista de la seva història amb una exhibició de força que va aniquilar al combinat japonès. El vigent campió va caure amb estrèpit (5-2) davant la supèrbia actuació de Carli Lloyd.

Migcampista reconvertida en segona davantera, la capitana de l'esquadra nord-americana va dictar la victòria del seu equip quan tot just havien transcorregut setze minuts. Aquest va ser el temps que va necessitar per erigir-se en la indiscutible protagonista de la final amb un triplet exprés que va reduir al no res les opcions d'un segon títol per a les Nadeshiko, triomfadores quatre anys enrere.

Disposades a cobrar-se la revenja de la final perduda el 2011, les pupil·les de Jill Ellis es van encomanar a la inspiració de Lloyd, artífex de l'èxit ianqui en els passats Jocs de Londres quan, amb dos gols, va negar l'or olímpic (2-1) al conjunt nipó.

En dues accions a pilota aturada -després d'un servei de córner i una falta lateral- i amb un precís cop des de la línia divisòria, Carli Lloyd va rubricar la superioritat de l'esquadra nord-americana, que en el minut 16, gràcies també a la contribució de Lauren Holiday , dominava a les defensores del títol per un humiliant 4-0.

El desig del conjunt dirigit per Ellis de retrobar-se amb la corona mundialista 16 anys després de la seva última conquesta (1999) es va traslladar al marcador. L'esperada reacció de les Nadeshiko es va diluir en el minut 54, quan novament l'estratègia va descobrir les seves mancances defensives.

En un servei de córner Tobin Heath va trobar el cinquè gol del quadre nord-americà, una mica dubitatiu després dels gols de Yuki Ogimi (minut 27) i Julie Johnston (minut 52) ??en pròpia porta.

La primerenca rectificació del tècnic Norio Sasaki, que en els minuts 33 i 39 va assenyalar a Azusa Iwashimizu i a Nahomi Kawasumi amb l'entrada de Homare Sawa i de Yuika Sugasawa, va resultar fallida com a pla alternatiu.

A l'inèdit tercer entorxat mundialista, el quadre nord-americà va sumar un nou rècord: la presència sobre el terreny de joc de Christie Rampone, la més longeva (40 anys) d'entre totes les participants dels set Mundials femenins celebrats fins a la data.