El líder del Mundial, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), es va endur la victòria en el Gran Premi del Regne Unit fent ús d'una bona estratègia davant la gran sortida dels Williams en la cursa més entretinguda d'aquesta temporada, amb avançaments i pluja inclosos. El triomf pel pilot britànic -el cinquè de la temporada i 38è de la seva carrera- va ser particularment dolç per com es va produir: superant una sortida fulgurant del brasiler Felipe Massa i el finlandès Valtteri Bottas, sabent jugar bé les seves cartes i prenent les decisions correctes fins i tot en el moment que la pluja va entrar en escena.

Amb Hamilton van pujar al podi el seu company i rival, l'alemany Nico Rosberg, que va millorar les prestacions amb la pluja per avançar els dos Williams que li havien bloquejat la segona plaça; i l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que va sorprendre tothom arrabassant també el tercer lloc als cotxes blancs. L'escuderia de sir Franck Williams, dirigida per la seva filla Claire, va ser sense cap mena de dubte la més decebuda pel resultat final, després d'haver protagonitzat una sortida espectacular, amb avançaments de Felipe Massa -del tercer al primer lloc- i Valtteri Bottas -del quart al segon. Però a l'hora de posar combustible Mercedes es va avançar sempre i Williams va ser incapaç de reaccionar per no perdre les posicions de privilegi.

L'estrena d'Alonso

En una cursa absolutament esbojarrada, en les pistes i la meteorologia, els pilots espanyols Fernando Alonso (McLaren) i Roberto Merhi (Manor) van ser els grans beneficiats, en finalitzar en la desena i la dotzena posició respectivament, les seves millors classificacions de la temporada, i el primer punt per a l'asturià en un any molt complicat.

La sortida de Williams va ser espectacular, però en les primeres voltes un accident múltiple va fer entrar el cotxe de seguretat, i el veneçolà Pastor Maldonado, el francès Romain Grosjean i el britànic Jenson Button van quedar fora de combat.

En la represa de la cursa Hamilton es va llençar com un lleó cap a les primeres posicions, però Massa va defensar bé el seu lloc. Però cap a la volta 20 el líder del Mundial va passar per tallers i després ho van fer Massa i Rosberg al mateix temps, protagonitzant una lluita atractiva en el carrer dels garatges però amb mal resultat per als Williams, que van sortir darrere de Hamilton, que ja només tenia Bottas al davant. Tot seguit el finlandès va entrar als tallers i Hamilton es va quedar sol al capdavant de la cursa, en una maniobra perfectament executada per l'escuderia Mercedes.

Hamilton no només va aconseguir una victòria a la seva terra, sinó que ho va fer sobreposant-se a totes les circumstàncies, demostrant que també sap guanyar utilitzant l'estratègia.