Kilian Jornet es va imposar ahir a la Mount Marathon amb rècord de la prova d'Alaska inclòs, amb 41 minuts i 48 segons. El traçat era de tan sols cinc quilòmetres amb 921 metres de desnivell. Es coronava el Mount Marathon tot partint de la localitat de Seward.

En arribar a la meta, Jornet va declarar que "la cursa m'ha anat molt bé, és una nova experiència

i estic molt satisfet. Aquesta prova és una passada, tant com per la seva tecnicitat com per l'ambient que s'hi respira". Amb el seu triomf, Jornet ha començat amb bon peu la temporada 2015 pel que fa a les curses de muntanya després del seu retorn del Nepal. Aquesta ha estat la seva primera victòria que arriba després que una setmana abans posés les cames a punt en la prova del campionat d'Europa del quilòmetre vertical.

La prova del Mount Marathon és una clàssica que es disputa des del 1905. Es posa en marxa tan sols 14 metres sobre el nivell del mar i s'arriba fins els 935. Jornet va sortir amb un primer grup liderat per Rickey Gates i el canadenc Jim Shine. Junts van coronar el cim i en el primer tram de descens va ser quan Jornet va posar la directa i va aconseguir entrar primer a la meta amb els esmentats 41'48''. batent el rècord de la prova que estava en 42'55''. Gates i Shine van ser els que van completar el podi.

En la categoria femenina, triomf per Emelie Forsberg que també ha batut el rècord de la prova amb un temps de 47'47''. L'anterior era de fa vint-i-cinc anys, i era en possessió de Nancy Pease (50'30'').