Laporta ja va guanyar el 2003 amb la meitat de firmes que el seu rival

L'advocat va superar Bassat després de ser segon en la recollida de signatures Als comicis del 2010 Rosell sí que va confirmar el pronòstic

06.07.2015 | 07:33
L´equip de Bartomeu ha estat qui per ara ha passat al davant

La candidatura que encapçala Josep Maria Bartomeu va passar al davant en la cursa per la presidència del Barça. El dirigent sortint ha recollit 9.093 firmes (a l'espera de la validació, que finalitza dimecres) i té un sensible avantatge respecte de qui sembla que serà el seu màxim rival, Joan Laporta (4.807). De tota manera, l'advocat barceloní ja sap què significa remuntar en quinze dies els pronòstics derivats del procés que acaba de finalitzar.
Així, el 2003, quan es va presentar per primera vegada, va recollir 5.145 firmes, poc més de la meitat que qui llavors era el clar favorit per assolir el càrrec, el publicista Lluís Bassat (8.590). Aquest portava a la candidatura, curiosament, Pep Guardiola de director esportiu. Completaven la llista de candidats Jaume Llauradó (4.760), Josep Martínez Rovira (2.416), Josep Maria Minguella (1.886) i Jordi Majó (1.671).
Al final, però, una campanya fulgurant i les errades que va cometre Bassat durant els quinze dies posteriors van permetre que Laporta aconseguís una victòria que dies abans ningú no pronosticava. Va obtenir 27.138 vots davant dels 16.412 del seu rival. Per demostrar que les coses poden canviar ràpidament, també cal destacar que Majó, que ha estat eliminat en el 2015, va passar del sisè al tercer lloc i que els altres tres candidats van obtenir menys vots als comicis que no pas signatures. Va ser destacat el cas de Llauradó, amb només 987 vots a les eleccions.

La situació contrària
Després del procés del 2006, que no es va arribar a produir perquè Joan Laporta es va presentar com a únic candidat, en el del 2010 sí que es van complir els pronòstics. Sandro Rosell va recollir 13.618 firmes, més del triple que Marc Ingla (4.744), Jaume Ferrer, que era el candidat continuista (4.442) més de sis vegades més que Agustí Benedito (2.896).
En aquella ocasió, la sensació entre el barcelonisme de necessitat de canvi era tan gran que els quinze dies de campanya no van servir per canviar aquesta sensació i Rosell va vèncer amb 35.021 vots. A més, els seus principals rivals van anar perdent força i van permetre que Benedito, que era últim, ascendís al segon lloc amb 8.044 vots i assumís la força necessària per haver fet campanya continuada durant els últims cinc anys.
Si es confirmen les firmes recollides dissabte, les eleccions del 18 de juliol tindran cinc protagonistes (Bartomeu, Laporta, Benedito, Toni Freixa i el col·lectiu Seguiment FCB, liderat per Joan Batiste), un nombre suficient de propostes per garantir dues setmanes mogudes que poden deixar les coses com estan o fer-les canviar diametralment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema