Joaquim "Purito" Rodríguez s´ha endut aquest dilluns la tercera etapa del Tour de França signant una brillant ascensió al mur de Huy. El ciclista de l´equip Katusha ha demostrat ser el més fort a l´explosiva paret belga i ha aixecat els braços com a vencedor. El britànic Chris Froome ha estat segon i és el nou líder de la carrera.

La caravana del Tour de França ha deixat enrere Holanda i s´ha endinsat a Bèlgica per disputar-hi íntegrament la tercera etapa. Els 159´5 kilòmetres entre Anvers i Huy han demostrat un cop més que a la Grande Boucle no hi ha dia fàcil. Una terrible caiguda a 56 kilòmetres de la meta ha condicionat el desenllaç de la jornada. El xoc a alta velocitat ha afectat a un nombre important de corredors, entre ells al "maillot" groc, Fabian Cancellara, que ha perdut temps i no ha pogut defensar el lideratge.

4 corredors han format l´escapada bona del dia. Bryan Nauleau (Europcar), Serge Pauwels (MTN), Jan Barta (Bora-Argon) i Martin Elmiger (IAM) han saltat en els metres inicials de recorregut. Els equips Sky i Trek s´han encarregat de mantenir la distància i a falta de 60 kilòmetres els aventurers han estat neutralitzats. Amb la primera cota puntuable a l´horitzó ha aparegut la tensió. En una zona de baixada, quan el pilot circulava a gran velocitat, s´ha produït la dura caiguda. L´organització ha decidit aturar la carrera per valorar l´estat dels afectats i després d´uns minuts d´incertesa la prova s´ha pogut reprendre.

Passats uns kilòmetres de recuperació, amb tots els favorits al pilot principal, els corredors han augmentat la velocitat camí dels decisius murs de Cherave i Huy. Al primer d´ells, l´equip Tinkoff-Saxo ha posat un ritme constant que ha seleccionat al grup capdavanter. L´etapa s´ha resolt, com s´esperava, al conegut mur de Huy, de 1´3 kilòmetres al 9,6%.

A les seves rampes infernals amb pics del 20%, Chris Froome ha agafat la iniciativa. El "Purito" ha esperat pacientment el moment ideal i a 400 metres de l´arribada ha llençat un potent atac que l´ha conduit a la glòria. El català ha celebrat efusivament la segona victòria de la seva carrera a la millor prova ciclista del món. Chris Froome ha estat l´únic que s´ha aproximat al vencedor i és el nou líder del Tour de França.

Etapa 3

1 Joaquin RODRIGUEZ 3:26:54

2 Christopher FROOME 0 ´´

3 Alexis VUILLERMOZ 4 ´´

4 Daniel MARTIN 5 ´´

5 Tony GALLOPIN FRA 8 ´´

General

1 Christopher FROOME 7:11:37

2 Tony MARTIN 1 ´´

3 Tejay VAN GARDEREN 13 ´´

4 Tony GALLOPIN 26 ´´

5 Greg VAN AVERMAET 28 ´´