El Barça va anunciar ahir l'acord amb l'Atlètic de Madrid per fitxar el turc Arda Turan per 34 milions d'euros fixos més set de variables i per cinc temporades, segons va informar un comunicat signat per la comissió gestora. La decisió es va prendre "per unanimitat".

La nota de la gestora comunica que el nou president tindrà temps fins les dotze de la nit del 20 de juliol, dos dies després de les eleccions al club blaugrana. El que ha motivat a tancar l'operació ha estat que la gestora "ha tingut el coneixement de la petició per part del tècnic Luis Enrique per incorporar-lo, i un informe favorable de la comissió tècnica per tancar l'acord".

La nota afegeix que, tot i tenir atribucions limitades pels estatuts del club, s'ha mirat de fer "una protecció dels interessos de l'entitat i permetre que l'operació pugui ser ratificada per part de la propera junta directiva".

Arda, que no pot ser inscrit pel FC Barcelona fins al mes de gener vinent per la sanció de la FIFA, va expressar fa deu dies el seu desig d'anar-se'n aquest estiu del club blanc-i-vermell, després de quatre anys d'altíssim nivell en el conjunt madrileny, amb el qual ha jugat 178 partits, ha marcat 22 gols i ha celebrat cinc títols. Es tracta de la lliga de la temporada passada, la Copa del Rei del 2013, una Lliga Europa (2012), una Supercopa a nivell continental (2012) i també la Supercopa d'Espanya (2014).