L'alcalde Junyent i el president del Bàsquet Manresa, Josep Vives, van parlar ahir i ho tornaran a fer en els propers dies després que hi hagi, aquest dimecres, una reunió de consell d'administració de la SA esportiva, al Congost. La viabilitat econòmica de l'entitat és el primer punt per resoldre i de seguida hi ha la confirmació del nou president. Jaume Arnau, que va dirigir durant tres anys el Terrassa FC i que ara està vinculat la gimnàs Cube, és el principal favorit però Josep Vives afirma que "hi ha dos candidats més. Un és de la ciutat, i l'altre és de fora; d'aquests dos, un d'ells està més ben posicionat. De moment, no he dit a ningú qui són".

L'actual president considera que "la decisió final s'ha de prendre en consens de club i Ajuntament. És el que pertocaria". Junyent, per la seva banda, matisa que "sempre volem col·laborar i ho farem, però en tot cas és el club qui ha de tenir la darrera paraula". En referència a Jaume Arnau, que formava part de la llista de CiU a les municipals, Junyent diu que "és una proposta que es va fer però és el Manresa el que ha de decidir; a l'Ajuntament, no posem ni traiem presidents".

Voluntat de coordinació

Tant Junyent com Vives coincidien ahir a dir que la conversa que van tenir va ser positiva i que comparteixen l'interès de mantenir el club a l'elit. El contacte es reprendrà un cop s'hagi celebrat la reunió del consell, a la qual normalment acudeix Josep Maria Sala, regidor d'Hisenda, en la representació de l'equip de govern municipal.

L'alcalde Junyent insisteix que "el Bàsquet Manresa sap que no hi pot haver més aportació en forma econòmica de la ciutat de la que ja es fa però que la implicació que hi ha és absoluta per ajudar". En el cas del nou patrocinador, que tot indica que serà Iberpotash amb la denominació del grup matriu ICL, Junyent manifesta que "tant de bo es concreti, seria una bona notícia per aconseguir la supervivència del Bàsquet Manresa".

Josep Vives va trobar, durant la seva conversa al matí amb Junyent, "un alcalde molt receptiu. S'ha de reconèixer que els propers dies seran vitals per a nosaltres, ja que tenim uns quants fronts que s'han de tancar". En el calendari de dates clau de l'ACB hi ha el dia 14 de juliol, el dimarts vinent, que és el límit per fer la inscripció dels equips en la lliga Endesa.

El darrer consell del Manresa es va fer al pavelló del Nou Congost el 17 de juny amb la presència a la sala de juntes d'una dotzena dels seus membres.