La campanya electoral a la presidència del FC Barcelona, que comença de manera oficial avui, tot i que ja fa dies que es viu amb intensitat, tindrà quatre candidats a la presidència del Barça. Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa, per aquest ordre, van veure ahir com se'ls validaven les firmes suficients del procés de precandidatura, que havia establert en 2.534 el tall per poder arribar fins a l'últim estadi d'aquesta particular competició. Per contra, el peculiar moviment Seguiment FC Barcelona, liderat per Joan Batiste, no podrà entrar en la llista de candidats per només setze signatures, malgrat que l'índex de fiabilitat de les presentades, el 92%, és el tercer més alt de tots els participants.

Els percentatges de firmes correctes es van moure tots al voltant del 90%. En aquest particular rànquing, el president sortint, Josep Maria Bartomeu, va ser el primer, amb prop del 94% de signatures correctes. El va seguir l'exmembre de la seva junta Toni Freixa, amb el 93,2% i el mencionat col·lectiu, amb el 92%. Per sota del 90%, el pitjor va ser Agustí Benedito, amb el 88,2% i Joan Laporta el va seguir de prop, amb el 88,9%.

Fins a tres revisions

El president de la junta electoral, Rafael Herrera, va informar ahir que, des de dissabte passat, dia en què s'acabava el termini per recollir firmes, hi havia hagut "petits incidents" que havien estat resolts amb "total normalitat" entre els interventors de les diferents precandidatures i els membres de la junta electoral.

Aquesta també va lamentar que "una de les precandidatures [Seguiment FCB] hagi quedat a setze firmes de passar el tall. Per això hem avaluat fins a tres ocasions les butlletes i en totes elles s'ha confirmat la situació".

Seguiment FC Barcelona havia estat la gran sorpresa del procés de recollida de firmes en presentar-ne, dissabte passat, un total de 2.734 gràcies, sobretot, a la feina de formiga a través de les xarxes socials i al seu tarannà assembleari i sense un dirigent principal. Fins i tot, un dels seus integrants havia pres part al debat entre tots els precandidats que havien passat les 2.534 firmes presentades, amb l'absència de Josep Maria Bartomeu, dilluns, a Vic. A l'hora de la veritat, però, la seva butlleta no es podrà introduir dins de l'urna el proper dia 18.

Els membres de Seguiment van manifestar-se, com no podia ser d'una altra manera, a través de Twitter. Hi van penjar el missatge "felicitem Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa per haver-se proclamat candidats. Doneu-ho tot pel Barça!" en el futur.

Les seves propostes, però, sembla que no hauran caigut en sac trencat. Per exemple, un dels ja candidats, Joan Laporta, va apuntar també a través de les xarxes socials que "estudiarem incorporar les propostes de Seguiment FC Barcelona. Agència de viatges i graderia d'animació. La nostra lluita és per al soci".

El mateix nombre que el 2010

El nombre de candidats que es presentarà a les eleccions del proper dia 18, per tant, és el mateix que el que hi va haver a les últimes, les del 2010. Aleshores, Sandro Rosell, Agustí Benedito, Marc Ingla i Jaume Ferrer van quedar classificats en aquest ordre. En les anteriors, les del 2003, en què Joan Laporta va superar Lluís Bassat, van ser sis els candidats que van arribar fins al final.