El francès Richard Gasquet, cap de sèrie número 21, va donar la sorpresa en els quarts de final de Wimbledon, disputats ahir, en derrotar l'actual campió de Roland Garros, el suís Stan Wawrinka, en un maratonià partit a cinc sets que es va decidir en tres hores i 27 minuts. Gasquet va remuntar un resultat de dos sets a un en contra i va vèncer per 6-4, 4-6, 3-6, 6-4 i 11-9, en una última màniga molt llarga en què va aconseguir trencar el servei del seu rival després de perdre dues pilotes de partit.

Gasquet s'enfrontarà a les semifinals al número 1 del món, Novak Djokovic, que va vèncer el croat Marin Cilic per un triple 6-4.

En l'altra semifinal s'enfrontaran el suís Roger Federer i l'escocès Andy Murray. El primer va vèncer el francès Gilles Simon per 6-3, 7-5 i 6-2 i el segon va vèncer en un altre partit igualat l'habitual doblista canadenc Vasek Pospisil per 6-4, 7-5 i 6-4.

El dia de Muguruza

Després de la jornada masculina d'ahir, avui es disputen les semifinals femenines, en què la hispano-veneçolana Garbiñe Muguruza es jugarà el pas a la final contra la polonesa Agnieszka Radwanska, que es presenta com a favorita. Serà en la primera semifinal, abans de la segona, que disputaran Serena Williams i Maria Xaràpova.