Una de les rivalitats més apassionants del tennis actual, la que dirimeixen dos rivals amb poca estima personal entre ells com Novak Djokovic i Roger Federer, serà el darrer partit de Wimbledon, demà, diumenge. Els dos primers caps de sèrie van fer bons els pronòstics, corroborats amb superioritat en gairebé tots els seus partits durant les dues darreres setmanes, i es van classificar per al partit decisiu després de derrotar Richard Gasquet i Andy Murray, respectivament, sense haver de cedir cap set.

El de la pista central de l'All England Club serà l'enfrontament número 40 entre els dos colossos. Per ara, Federer, de 33 anys, guanya per 20 a 19, amb la qual cosa el serbi podria igualar aquest enfrontament. Serà, a més, una repetició de l'any passat, en què el número 1 mundial va vèncer per 6-7, 6-4, 7-6, 5-7 i 6-4 en un trepidant enfrontament.

El serbi tomba la sorpresa

Per ordre cronològic, Djokovic disputava la semifinal a priori més desigualada contra un Richard Gasquet que disputava la seva tercera penúltima ronda d'un Gran Eslam. Va vèncer per 7-6, 6-4 i 6-4 en un duel en què només va permetre dos trencaments de servei i en què va fer córrer el gran favorit. Djokovic, que ja va patir en quarta ronda contra el sud-africà Kevin Anderson, al qual va haver de remuntar dos sets, va aprofitar que el francès va notar la pressió en els moments decisius, sobretot en el tercer set, en què va aconseguir fer sortir de polleguera el rival.

Després de vèncer ahir, Djokovic va afirmar que el partit de demà "és el més important que un tennista pot disputar. Em prepararé al màxim per afrontar allò que m'espera a la pista". Segons ell, del partit d'ahir, "el primer set va ser molt ajustat i competit, però la victòria en el desempat va ser el punt d'inflexió".

El campió suís, rejovenit

Similar va ser la victòria de Roger Federer en la segona semifinal, en principi la més competida. El suís, que es troba en un gran estat de forma, va derrotar l'estrella local, l'escocès Andy Murray, per 7-5, 7-5 i 6-4 en dues hores i sis minuts aplicant la tàctica habitual i fent servir un trencament en el moment decisiu de cada màniga per anar minant la moral del rival.

Federer buscarà demà la vuitena corona a Wimbledon. En cas que guanyés Djokovic, que només ha perdut un partit en tota la temporada, seria la tercera. El serbi tindrà la pressió d'evitar que li passi el mateix que a Roland Garros, quan Wawrinka el va vèncer a la final. A Londres, Federer, de moment, ha demostrat més coses.