Kilian Jornet va mostrar el seu bon estat físic a l'estat americà de Colorado, on es va imposar, per segona vegada, a l'exigent Hardrock Endurance 100, una prova de 100 milles (168 quilòmetres) de longitud i on s'havia de salvar un desnivell acumulat que superava els 20.000 metres, fet que va poder realitzar amb un temps total de 23 hores i 28 minuts.

La prova va començar amb un grupet capdavanter format per Íker Karrera, Mike Foote, Adam Campbell i el mateix Jornet. El quartet aviat es convertiria en duet, ja que tant Foote com Karrera van acabar cedint quan s'havia completat el primer quart del recorregut davant del fort ritme imposat pels seus dos companys Jornet i Campbell. En arribar a l'equador de la cursa Jornet ja era el líder en solitari i començava a tenir un avantatge considerable sobre Foote, que ja era segon.

Cap a la meitat del recorregut Kilian va ser acompanyat durant un tram de la cursa per un pacer. Aquesta figura, que no existeix a les curses que es fan a Europa, és un corredor que està autoritzat a córrer juntament amb l'alteta durant un tram per motivar-lo i donar-li ànims. Rickey Gates va ser en aquest cas el pacer de Jornet i tots dos arribaven a Telluride (km 115) després de 15 hores i 30 minuts de cursa. A poc a poc l'avantatge augmentava un cop ja iniciat el darrer terç de la cursa. En aquell moment Jornet ja disposava de més de 2 hores d'avantatge sobre el segon classificat, corrent ja en un temps de rècord. Va ser llavors quan el ceretà va sortir del recorregut i gairebé va perdre quaranta minuts.

Podia semblar que Foote ho aprofitaria per acostar-s'hi però resulta que el nord-americà també es va perdre en la mateixa cota, on la manca de llum i la boira va acabar jugant una mala passada a tots dos atletes. Les darreres quinze milles gairebé van ser un passeig per a un Jornet que dissipava qualsevol dubte que hi hagués davant la manca de quilòmetres correguts al llarg dels darrers mesos. Darrere Karrera perdia alguna posició, però s'afermava en una sisena plaça final més que correcta.