BMC s´ha adjudicat la contrarellotge per equips del Tour de França després de superar a Sky per menys d´un segon. BMC, Sky i Movistar han estat un graó per sobre de la resta de rivals. Chris Froome reforça el lideratge abans de l´arribada de les etapes de muntanya. El britànic i Nairo Quintana han aconseguit uns segons valuosos davant d´Alberto Contador i Vincenzo Nibali. El "Purito" Rodríguez ha resultat el gran damnificat de la crono amb una pèrdua de temps que l´allunya del somni de la general.

La contrarellotge per equips és un especialitat complexa on són necessàries totes les qualitats dels ciclistes. Tàctica, tècnica, força, intel·ligència i compenetració s´han posat a prova en els 28 kilòmetres de la novena jornada del Tour 2015. L´equip Astana ha estat el primer en marcar un temps de referència entre els aspirants a l´etapa. L´equip de Vincenzo Nibali ha parat el rellotge en 32´ 50´´. L´únic equip espanyol que hi ha present a la roda gala ha firmat una contrarellotge brillant. Tot i tenir una errada important en una cota, Movistar ha aconseguit col·locar-se en la primera posició provisional amb un temps de 32´ 19´´. Aquesta referència només l´han pogut millorar BMC i Sky, que han demostrat la seva superioritat en l´especialitat per jugar-se el triomf.

L´equip BMC, format per Van Garderen, Dennis, Sánchez, Van Avermaet, Oss, Caruso, Quinziato, Wyss i Schar parat el crono en 32´ 15´´ per superar a Movistar. L´Sky de Chris Froome ha arribat als últims metres amb opcions de millorar el temps de BMC. A la rampa final, Nicolas Roche ha explotat i els britànics han perdut uns segons d´or esperant-lo. Després d´una arribada d´infart, el temps de 32´ 16´´ de l´equip Sky no ha estat suficient per batre a BMC. La contrarellotge per equips s´ha decidit per menys d´un segon i BMC s´ha imposat. Dilluns, merescuda jornada de descans i dimarts, arriba la muntanya al Tour de França.

Etapa 9

1. BMC RACING TEAM en 32' 15''

2. TEAM SKY en 32' 16'' a 00' 01''

3. MOVISTAR TEAM en 32' 19'' a 00' 04''

4. TINKOFF-SAXO en 32' 43'' a 00' 28''

5. ASTANA PRO TEAM en 32' 50'' a 00' 35''

General

1. Christopher Froome

2. Tejay Van Garderen, a 12"

3. Greg Van Avermaet, a 27"

4. Peter Sagan, a 38"

5. Alberto Contador, a 1'03"