El català Marc Márquez va sumar la seva quarta millor classificació d'entrenaments de l'any, en ser el més ràpid en la sessió oficial de proves pel Gran Premi d'Alemanya de MotoGP en el circuit de Sachsenring, i va establir un nou rècord de volta ràpida. Márquez va doblegar el seu company a Honda, Dani Pedrosa, per establir un nou rècord del circuit de 1:20.336, que va deixar molt enrere la seva anterior marca del 2014, de 1:20.937.

L'actual campió del món no va deixar cap mena de dubte i va tornar a ser el més ràpid en els entrenaments i, el que és més important, va exhibir un ritme molt alt i preocupant pels seus rivals, aconseguint ser el millor en totes les tandes de proves disputades a Alemanya. Pedrosa i Jorge Lorenzo sortiran darrere del de Cervera, mentre que el líder del Mundial, Valentino Rossi, ho farà des de la sisena posició.

En Moto 2, el líder del Mundial, el francès Johann Zarco, també va aconseguir la seva quarta pole de la temporada, per davant del belga Xavier Simeon. L'actual campió del món, el català Tito Rabat, sortirà des de la sisena posició, un bon resultat si es tenen en compte els problemes físics amb els que va arribar a Alemanya.