La tennista nord-americana Serena Williams, número u del món, va conquerir ahir el seu sisè trofeu de Wimbledon en derrotar a la final a la basco-veneçolana Garbiñe Muguruza per 6-4 i 6-4, en una hora i 22 minuts. Serena, de 33 anys, no va donar opció a una Garbiñe, de 21, que va disputar a la pista central de l'All England Tennis Club de Londres la seva primera final de Gran Slam. Amb aquesta victòria a Wimbledon, la menor de les germanes Williams, que ja ha guanyat els títols de l'Open d'Austràlia i Roland Garros, va fer un pas més en el seu camí per aconseguir el Gran Slam aquesta temporada, una fita que només han aconseguit tres tennistes fins ara: l'alemanya Steffi Graf, l'australiana Margaret Court i la nord-americana Maureen Connolly.

"Ha sigut un gran partit davant un públic meravellós. Crec que he jugat molt bé. Feia temps que no guanyava aquí i és genial fer-ho", va assegurar Serena en la cerimònia d'entrega de premis, i va explicar que va sentir "una mica de pressió al final del partit, però crec que ho he fet bé". La nord-americana es va desfer en elogis cap a la seva rival: "Garbiñe no parava de lluitar i lluitar, és una gran jugadora", i dirigint-se a ella, li va dir: "no estiguis trista, d'aquí molt poc estaràs guanyant aquest títol". El joc de Garbiñe, que fins ahir tenia uns quarts de final a Roland Garros (2014 i 2015) com a millor resultat, va donar un salt de qualitat sobre la gespa londinenca, però ahir tenia davant a la tennista que ha dominat el circuit femení en les dues últimes dècades.

"No tinc paraules per descriure el que sento. El públic ha estat espectacular. He gaudit molt jugant aquí, han sigut dues grans setmanes. Serena ha tornat a demostrar perquè és la número u del món", va explicar Muguruza després del partit.

A l'inici del partit semblava que s'havien canviat els rols, amb Garbiñe dominant una erràtica Serena davant dels 15.000 espectadors que omplien les graderies de la Catedral. Però amb 2-4 per Muguruza, Serena va començar a trobar el seu tennis, i amb un joc contundent i de qualitat va capgirar el marcador i es va endur el primer set. Això va desconnectar Muguruza, que va veure com se li escapava el partit amb un 5-1 inicial en el segon, però es va reenganxar en una mostra de coratge i lluita insuficient per guanyar.