El 3x3 de la Federació Catalana de Basquetbol, que es va disputar a Sant Fruitós de Bages i va estar coorganitzat per la Comissió Organitzadora de la Ciutat del Bàsquet Català, va comptar amb una participació rècord de 252 jugadors repartits en 72 equips, sis dels quals provenen d'altres comunitats autònomes, com són Aragó i la Comunitat Valenciana.

Els participants es van dividir en les categories preinfantil, infantil, cadet, júnior i sènior, tant masculins com femenins. La primera fase de la competició es va celebrar a les instal·lacions de l'Escola Paidos, on els participants van tenir a la seva disposició la zona de piscina i l'opció de càtering. Per altra banda, les diverses fases finals es van disputar al pavelló municipal d'esports de la localitat bagenca, que l'any que ve serà la Vila del Bàsquet Català.

Els guanyadors de la competció en la categoria sènior masculina van ser els integrants de l'equip Barbaixas, mentre que en fèmines es va imposar el Tots Som Verds. En júnior masculí els campions van ser els Golden, i en cadets van guanyar els Quique Serra (obert), Campus 2 (masculí) i Campus FQB (femení). Pel que fa a la categoria infantil, els Campus Cat van vèncer en nois i els Campus 1 ho van fer en noies. Finalment, en mini es van coronar campions Los 4 Figuras (masculí) i les Swagers (femení).

En aquest torneig, que va ser seguit per un gran nombre de públic durant tota la jornada, tant a l'Escola Paidos com al pavelló municipal, es va posar en pràctica per primera vegada un sistema de filmació experimental, amb càmeres panoràmiques on-line.

El 3x3 de Puig-reig, dimecres

El Club Bàsquet Puig-reig organitza, a partir de dimecres i fins divendres, la 13a edició del seu torneig de bàsquet 3x3, que es durà a terme al passeig de la Riera de la Sala de la localitat berguedana. La competició es farà en les categories infantil (nascuts a partir del 2003), júnior (nascuts entre el 1999 i el 2002) i sènior (nascuts abans del 1999). Avui és el darrer dia per inscriure's al campionat, i es pot fer als establiments de Puig-reig La Bodega, Ribera Esports i Esports Pujol, així com a la pàgina web de l'entitat, www.cbpuig-reig.net.