Considerada pels participants com la Gósol-Berga més dura de les darreres temporades (dels 106 corredors que van prendre l'inici la van acabar 92), Àlex Caballero va ser-ne el guanyador en cobrir els 64 quilòmetres de traçat en poc més de 3 hores i mitja, concretament en 3 hores 31 minuts i 30 segons, la segona posició va ser per a Jordi Solano, a cinc minuts i la tercera per a Eugeni Serra a gairebé vuit del guanyador. El desnivell de la cursa era considerable, amb 1.750 metres de desnivell positiu i 2.438 de negatiu. Es temia que la forta calor que està fent fins al moment pogués fer acte de presència però la meteorologia va donar una treva amb una temperatura ideal per la pràctica.

La cursa d'enguany va presentar trams d'una duresa extrema, en especial un sector de pocs quilòmetres després de passar Sant Corneli de Cercs on els ciclistes van patir força. Allí va ser on es van començar a obrir les primeres diferències entre els favorits al triomf final. Caballero va imposar un fort ritme que va ser molt complicat de seguir pel grupet que venia darrere seu. De fet, la diferència entre els primers classificats va ser curta (entre el primer classificat, Caballero, i el sisè, Joan Vidal, hi van haver 12 minuts de marge).