El Bayern de Munic de Pep Guardiola, encara amb moltes absències en la seva formació, va quedar en quarta i última posició en la Copa Telekom, un torneig en què participaven quatre equips alemanys, que disputaven partits de 45 minuts cadascun, i que es va acabar adjudicant l'Hamburg.

En la seva semifinal, el Bayern va caure derrotat per l'Augsburg, en un derbi de Baviera, per 1-2. Guardiola va alinear el nou fitxatge Douglas Costa al costat de Thomas Müller en l'atac. De tota manera, va fer una defensa estranya de tres jugadors, amb Alaba al mig i Rafinha al lateral dret, amb Xabi Alonso de mig centre i una zona ampla formada per Thiago Alcántara, Lahm i Rode dels habituals de la primera plantilla. També va jugar el jove Sinan Kurt.

Thiago va avançar el Bayern al minut 7 amb un xut amb la cama dreta, però Esswein i Hong van marcar per l'Augsburg. L'altre finalista va ser l'Hamburg, que va empatar a zero contra l'equip amfitrió, el Borussia Mönchengladbach, i es va classificar a la tanda de penals.

Pocs jugadors coneguts

En el partit pel tercer lloc, Guardiola, que aquest cap de setmana ha perdut Schweinsteiger, que marxa al Bayern, i que no disposava d'homes com Neuer, Boateng, Robben, Ribéry, Javi Martínez o Lewandowski, va empatar a zero contra el Borussia Mönchengladbach i va perdre a la tanda de penals per les errades de Höjbjerg i Benko. En la final del torneig, l'Hamburg, que la temporada passada va evitar el descens de manera miraculosa, va derrotar l'Augsburg per 2-1, amb gols de Gouaida i Olic pels guanyadors i de Matavz pels bavaresos.