D´aquí a una setmana, el Barça tindrà president. O repetirà Josep Maria Bartomeu, o tornarà Joan Laporta, o s´estrenaran en el càrrec Toni Freixa o Agustí Benedito. En el cas d´aquest darrer, es troba en la seva segona aventura electoral i va ser la revelació als comicis del 2010 quan Sandro Rosell va acabar sent escollit.

Creu que estem assistint a una campanya neta?

Sí, en contra del que jo mateix em temia, no hem sentit insults. Hi ha discrepàncies però tothom ha sabut estar al seu lloc. En tot cas, el que no m´ha agradat gens és la utilització que ha fet Bartomeu de la junta gestora.

En el seu parer, la gestora no es trobava amb legitimitat per fitxar Arda Turan ...

És clar que no, en absolut. Per a mi ha estat una deslleialtat molt flagrant i una falta de respecte per a tots els altres candidats. Aquests senyors, Tusquets i Adell, en cap cas no havien de donar vist-i-plau a una operació de 4o milions en un període de transició. S´han deixat utilitzar per Bartomeu, que també hi ha posat pel mig Luis Enrique per tal d´aconseguir el seu propòsit. Que tenen mala consciència també es demostra que en les condicions del fitxatge hi han posat una clàusula de rescissió per al 20 de juliol, dos dies després de les eleccions, que és impossible de complir.

No li agrada Turan?

És molt bon jugador, però qui nosaltres mantenim com principal objectiu és Marco Verratti, que és un home que s´adaptaria molt bé al joc del Barça. Pogba? Ja vam dir que vam parlar amb la Juventus, i el que costaria no seria assumible per al club, seria un problema per a l´economia del Barça.

Bartomeu, amb el triplet, ara es presenta com el principal favorit. Com l´està veient?

Com deia abans, ens ha tingut una gran falta de respecte a tots. No ha anat a cap dels debats que s´han fet fins ara. És que, si fos per ell, tampoc no hi hauria eleccions.

Creu que el debat de dimarts, a TV3, pot canviar intencions de vot en els socis del Barça?

Sí, i no només el debat. La meva experiència em diu que l´última setmana és decisiva davant unes eleccions del Barça, és l´hora de la veritat i quan de veres el soci pren la seva decisió. Sembla que hi ha enquestes que posen Bartomeu en primer lloc, però estic convençut que puc remuntar.

Tothom dóna Laporta com el gran adversari de Bartomeu per a la victòria. Vostè els podrà fer ombra dissabte vinent?

Ho veig molt possible, crec que amb el Jan Laporta, ara mateix, ens trobem més igualats del que es pensa, fins i tot alguna estimació em dóna a mi 3 punts d´avantatge. Aquests propers dies, abans que el soci tingui la paraula, han de ser els fonamentals per explicar molt bé als socis la nostra filosofia i quins els projectes.

Que Laporta sigui mediàtic, li dóna punts a favor?

Depèn, perquè sortir molt pot refermar els que et voldrien votar i alhora convenç més als que no et volen veure ni en pintura. Hi ha de tot en això.

I què n´opina de Toni Freixa?

Doncs dins de la discrepància en molts temes en els quals no hi estic d´acord, crec que està fent una gran campanya, tècnicament ben dissenyada i amb uns conceptes molt clars.

Què espera de la trobada amb els penyistes de Navàs?

Crec que pot ser un diàleg molt interessant a sis dies només de les eleccions. A la comarca del Bages hi vinc sovint, hi tinc bons amics