El número 1 del món, el serbi Novak Djokovic, va mantenir el seu camí gairebé perfecte en aquest 2015 i va aconseguir el seu tercer títol a Wimbledon, després de derrotar en la final el suís Roger Federer per 7-6, 6-7, 6-4 i 6-3. El balcànic ha guanyat tots els partits de la temporada excepte la final de Roland Garros, que va perdre davant un altre helvètic, Stan Wawrinka, i deixa el número dos del món sense el que hauria estat el seu vuitè torneig londinenc, pocs dies abans de fer 34 anys.

Djokovic va empatar a vint, també, el resultat dels enfrontaments personals amb un Federer rejovenit a Londres, que havia guanyat amb facilitat l'heroi local, Andy Murray, a les semifinals, i que ahir va plantar cara durant els dos primers sets.

Tots dos van arribar a la mort sobtada, i en va caure una cap a cada banda, la primera per al serbi i la segona per al suís.

Cansament i pluja

Després de dos sets extenuants, va semblar que Federer notava el cansament. A més, els núvols i la pluja que no havien aparegut en dues setmanes de torneig van arribar amb un 3-2 per a Djokovic i el servei a favor.

El retorn ja no va ser tan bo per a l'aspirant al títol, que va començar a encadenar errors. El número 1 mundial va retenir el servei per guanyar el tercer set i va controlar completament el quart fins guanyar-lo per 6-3.

Djokovic s'emporta, d'aquesta manera, el seu novè torneig del Gran Slam, amb tres Wimbledon, cinc oberts d'Austràlia i un obert dels Estats Units. Queda cinc darrere de Rafa Nadal, que en suma catorze, i vuit darrere de Federer, que n'acumula disset.