La pivot igualadina Judith Solé. que és jugadora de la Robert Morris University, als Estats Units, es va proclamar ahir campiona en l'europeu sub-20 disputat a l'illa de Lanzarote. Espanya va vèncer de manera clara França en la final, per un marcador de 66-47. En l'equip també hi havia la granadina Belén Arrojo, una ala que aquest estiu ha estat fitxada pel Cadí la Seu.

Solé va contribuir ahir al triomf amb 2 punts i 2 rebots i Arrojo va encistellar 3 punts, atrapat 2 rebots i donat tres assistències. La millor espanyola va ser Leticia Romero, amb 22 punts. Per les franceses la més lluïda va ser Aby Gaye, que va convertir 14 punts i va agafar fins a 6 rebots.

En el primer quart, Espanya es va escapar amb 9 punts de marge (17-8). Tot i que les franceses van fer una revifalla al segon període (22-17) al descans les locals tenien un clar avantatge de 33-20. Hi va haver una reacció de les visitants que es van acostar a només 6 punts però a la fi del tercer quart de nou el domini era clar (49-37). A la fi, els 19 punts va ser la diferència més engruixida de la nit.

En la segona fase de l'europeu sub-20 masculí, el manresà Marc Garcia torna a tenir partit avui (16 hores) en el campionat continental que se celebra a Itàlia. En matx de la segona fase, l'equip estatal s'enfronta a Alemanya.