L'atleta igualadina de l'equip Salomon Laura Orgué va demostrar perquè és considerada una de les grans, sinó la millor, entre les especialistes a nivell mundial en la disciplina del quilòmetre vertical imposant-se a la primera prova de les Skyrunner Vertical Series celebrada a l'estació d'esquí francesa de Val d'Isère.

L'explosiva primera cita del calendari de 2.9 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell va ser completada per Orgué amb un temps de 40 minuts i 57 segons. L'anoienca, vigent campiona del món de l'especialitat, va dominar la prova i va emportar-se la medalla d'or per davant de Christel Dewalle, segona (41.16) i Vanesa Ortega (44.05), tercera. Orgué va quedar-se a només cinc minuts del rècord de la prova que ella mateixa va establir l'any passat a terres franceses.

El KV Face de Bellevarde és un dels circuits de KV més curts del campionat, amb un quilòmetre vertical de només 2.9 kms que suposa un desnivell mitjà per sobre del 30% i unes rampes que sobrepassen el 50% en el darrer tram de la prova francesa. L'alçada del cim i l'arribada a la meta estan situats als 2.809 metres.